Brynäs IF

714194 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1777662

Sv: LHC–Brynäs | B2B 17-18/11
Brynäsgubbe: Att sitta och gnälla hjälper inte heller situationen. Om tar dig till Gavlerinken vid hemmamatch så kommer du att upptäcka att tusentals Gävlebor är där varje match. Om du åker till Gavlerinken vid lunchtid kommer du att upptäcka att hundratals Gävlebor är där varje vardag och äter lunch.

Det är uppenbart att Brynäs behöver sportslig framgång för att ekonomin ska ordna upp sig. Det räcker tydligen inte att ligga i mitten av publikligan och åka ut direkt i slutspelet varje år för att gå plus. Det som behövs är att Brynäs går till minst semifinal med jämna mellanrum. Inte varje säsong, men med jämna mellanrum. Förutsättningarna är antagligen likadana för många andra SHL-klubbar.

Sedan måste Brynäs förstås alltid se över utgifterna, precis som alla andra klubbar och företag också måste göra.

Jag noterar att Intersport numera kommer att sköta Brynässhopen. Skulle vara intressant att höra hur upplägget ser ut där. Men kanske överskattar vi det här som brukar sägas om att ett stort antal Brynäsfans från landet köper souvenirer för stora pengar?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: LHC–Brynäs | B2B 17-18/11
Peja: Jag är inte ens säker på att sportslig framgång skulle hjälpa publiktillströmningen så oerhört mycket. Visst, vi skulle få ett par hemmamatcher till i slutspelet men över säsongen tror jag inte snittet skulle ändras nämnvärt. SAIK har ju haft stora framgångar på isen senaste åren men har alltid haft svårt att locka folk.

Jag tror bästa lösningen på lång sikt är att justera verksamheten till att inte vara så fruktansvärt publikberoende. Exakt hur det skulle ske vet jag inte.

Det nya tv-avtalet gäller från 2018 va? Hoppas att den extra intäkten kan ge lite mer lugn i den ekonomiska situationen. Tyvärr blir det nog inte så, utan man justerar bara upp utgifterna för att kunna konkurrera med andra SHL-lag. Svår situation, minst sagt.
Kommentera