Brynäs IF

712820 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1816938

Sv: MATCHTRÅDEN
Lite tankar efter första matchen
(skiter i farsen på slutet…)
Som jag skrev innan matchen så var min bedömning att vi hade störst chans att knipa en match i Scandinavium i match 1 eller i sista. Kul att få rätt och låt oss hoppas att vi aldrig behöver testa scenariot med att knipa den sista…
Anledningen till att jag trodde på störst chans i match 1 är att den skicklighet vi laget har ofta gör att vi får många chanser/spelvändningar innan motståndarlaget anpassar sitt spel. Mitt intryck är dessutom att Brynäs under sin träningsperiod (efter jul) la mycket kraft på att starta varje match med gasen i botten. I nästan varje match Brynäs spelat sen det vände har man skapat chanser i princip från nedsläpp. Är man ett lag som vill spela sitt spel så är det förstås extra viktigt att få första målet.
Jag tror att Bulan är mycket nöjd med att motståndarlaget tvingas matcha mot vår bästa lina och på så vis styra spelbilden. Sandlin skulle tagit upp nåt citat om Sun Tzu... Överhuvudtaget så hör man på Rönnberg via uttalanden som ”visa respekt för motståndarlaget” att det är vi som har initiativet och att Frölunda får anpassa spelet efter oss. Det är förstås inte givet att vi vinner för det. Frölunda har kanske seriens bästa spelare för att spela ett taktiskt spel men det är Bulan som vunnit kampen om att ”spela sitt spel”. Med tanke på att Frölunda just slagit ut Skellefteå med spelare som Lindström, Möller och Holloway så säger det en hel del om vår skicklighet.
Vad gäller Zaborsky så tycker jag att han kan varva på Mannbergs plats om han är redo. Då går den kedjan från att vara jobbiga att möta till att bli farliga. Det enda kedjan saknar är någon som driver hårt på mål. Både Öhlund och Boqvist kan slå mackor som få andra.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MATCHTRÅDEN
KalleTeodor: En rätt bra sammanfattning av talangen Jesper Boqvist inför draften finns i bifogad länk för de som är intresserade.
Kommentera