Brynäs IF

526285 inlägg · 7704 ämnen

MATCHTRÅDEN

1817547 · » Till forumet


Sv: MATCHTRÅDEN
Carl Lejonkräk: Ja, nu glömmer vi gårdagens gediget usla insats och blickar framåt. 46 platser sålda till nästa hemmamatch. Kom igen nu, ALLA TILL GAVLERIKEN!
+7
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Nu laddar vi för en semifinalserie bäst av fem mot Frölunda,
+1
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Roman. Cervenka bjuds ut till svenska klubbar. Kanske något för brynäströjan, lär dock va rätt dyr och tjecker brukar ju kunna ha det svårt i shl. Men om vi fortsätter spela med snabba omställningar nästa säsong så känns ju det annars typiskt tjeckiskt !
+2
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Powerfade: Hahaha ;) Vad är det för jävla idiot som har anmält mig!? ;D
+1
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Jag har en härlig känsla inför morgondagen. All press är på Frölunda nu och vi har allt att vinna imorgon. 2-0 vore en helt suverän start på den här serien. Blir det 1-1 är det inte hela världen, utan snarare vad folk hade förväntat sig.
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
JawKee: så du har fått en anmälan på dig.
Jag undrar hur länge du borde vara avstängd här..
😂😂😂
+5
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
KalleTeodor: En rätt bra sammanfattning av talangen Jesper Boqvist inför draften finns i bifogad länk för de som är intresserade.
+3
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Dallemas: Alltså om du är intresserad av att veta mer om det så rekommenderar jag dig att läsa inlägg på detta forum en eller ett par timmar efter matchens slut. Det skrevs massor om detta då...
Lycka till med sonen! :)
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
JawKee: jo... Är inte med riktigt på vad du menar...
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
JawKee:
Det var väl fyra pers på bänken som mest på slutet...
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Bellman 6,0: Stryker man inte EN utvisning om motståndarna gör mål i PP?


EDIT: Råkade precis anmäla min egen kommentar. Hahaha :'D
+1
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
tjugo8:
För att inte prata om "The Puck"...
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Dallemas:
Det lite märkliga är väl att så många Brynäsare åkte ut samtidigt för abuse....
Slutspelsmatcher genom åren har ju snarare följt det mönstret att domarna inte blåst utvisning för nånting! Det har ju hetat att "vi vill inte avgöra matcher"
+6
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Dallemas: Vi fick inte in folk för att vi hade fortfarande spelare i utvisningsbåset. Den delen av det hela var korrekt.
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
tjugo8: Ja, det är ju ytterst normalt att inte ha en särskild relation till sin arbetsgivare, men Gävletidningarnas journalisters arbetsgivare är ju Mittmedia och inte Brynäs. Egentligen går det i flera steg, om personen i fråga är...
... Idrottsintresserad
... Hockeyintresserad
.... Intresserad av svensk hockey
... Intresserad av Brynäs.

Om du frågar mig, så kommer en person som har ett naturligt intresse för Brynäs troligtvis att besitta djupare kunskap om klubben än personer som i grunden kanske bara är allmänt idrottsintresserade.

Jag tycker att många andra lokala medier, inte minst Skellefteå, har mycket bättre bevakning på sitt SHL-lag. Och det tror jag delvis beror på passionen som deras journalister har för klubben.

Nu säger jag inte att det är omöjligt för en journalist att göra ett bra jobb när denne bevakar en klubb som han/hon skiter i (alternativt ogillar) men som sagt, de djupare kunskaperna och förståelsen finns nog inte där.
+1
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Peja:
Säkert 50% av oss har ingen särskild relation t vår arbetsgivare eller uppgift, men gör ändå ett jävla bra jobb...

Fö tycker jag Keb skrev mest strunt
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Kunde tyvärr inte följa första semin mot FHC då min egen son och blivande Brynäs stjärna spelade cup. Är de nån som kan beskriva hur utv i slutminutrarna var och vrf Brynäs inte fick in mer folk på banan vartefter FHC reducerade?
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Dronten:
SM-bucklan verkar redan nu vara menad för "Lipsillarna"Frölunda -en tragisk insikt som inte minst förstärktes efter den avgörande matcherna mellan Saik-Frölunda där domaren ändrade sitt "beslut" efter ett påpekande om " hög klubba" från Mr lundqvist, vilket föranledde domaren att ändra sig och döma för utvisning av Saikaren ...om... -den här trenden med lättviktiga och egensinnigt förhastade domslut som föranleder utvisningar och matchstraffar, i parti och minut får fortgå under matchavgörande skeden kommer detta att leda till den svenska hockeyn´s död!
-och allt beroende på s.k. domare som t.o.m. dagen efter "kan med" att ursäkta sig om sina misstag under ödesmatchen.
Det finns bara en lösning på det här enorma problemet rörande "fair play"...Värva ett antal bevittnat dugliga domare från NHL, åtminstone som rättskipare under slutspelen!
(Om dyrt tyckte stämman) Köp några från Finland eller Danmark, för att få ett slut på det kaosartade problemet!
P/S
En annan viktig sak för att nå dom förväntade målen:
Skaffa den bästa trummisen ni kan få tag på i Gävleborg med omnejd, som trummar igång vibrationerna i "Ladan" och auditoriet, å det gärna en timma innan nedsläpp vid hemmamatcherna... låt honom också trumma lite extra under pausvilan enbart för att behålla den så viktiga
body-frekvensen som förstärker instinkter som att vinna matcherna, å då specifikt mot Frölunda som redan har anammat trolltrummans lov.
Dock med avsaknad av den så viktiga känslan av "Fair Play!
Lycka till!
Älska Ert lags starka kämpaglöd!
Jan-Erik
+2
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
bifhjärta: klart vi gjorde det. Att spela ut ett lag ka n man göra på många sätt. Om man inte släpper till några heta chanser eller skott så har man spelat ut dem i viss bemärkelse. Speciellt när man har en ledning på ett par mål att gå på. Så det behöver inte betyda klapp klapp och offensiv domimans för att spela ut ett annat lag
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
bifhjärta: tyckte ändå det var precis det vi gjorde. Vi spelade ut dom, FHC hade egentligen ingenting.
Nån halvchans hade dom som Felix tog annars höll vi dom utanför på ett mycket bra sätt även när dom fick snurra i vår zon i nästan 5minuter i streck.

En MYCKET väl genomförd bortamatch.
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Powerfade: skulle nog inte gå så långt o säga att vi spelade ut fiskrens under långa stunder...
+3
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Powerfade: Det är så det ofta går till, antingen tar tränaren med sig någonting positivt till nästa match eller så säger tränaren att det bara är att glöma matchen och gå vidare. I detta läge var det ju solklart att Rönnberg skulle trycka på upphämtningen och försöka få positiv energi av den.
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Mittzon: jag flinade lite när jag såg pk'n efter maychen. Rönnbäret pratade mest om vilken upphämtning de gjorde. Han glömde att de var utspelade i långa stunder och att Brynäs hade full kontroll på maychen tills Sören Person fick tuppjuck.
Rönnbäret greppar verkligen efter halmstrån att ta med sig till match 2
+5
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
tjugo8: och med reservmålvakten...
+2
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Lite tankar efter första matchen
(skiter i farsen på slutet…)
Som jag skrev innan matchen så var min bedömning att vi hade störst chans att knipa en match i Scandinavium i match 1 eller i sista. Kul att få rätt och låt oss hoppas att vi aldrig behöver testa scenariot med att knipa den sista…
Anledningen till att jag trodde på störst chans i match 1 är att den skicklighet vi laget har ofta gör att vi får många chanser/spelvändningar innan motståndarlaget anpassar sitt spel. Mitt intryck är dessutom att Brynäs under sin träningsperiod (efter jul) la mycket kraft på att starta varje match med gasen i botten. I nästan varje match Brynäs spelat sen det vände har man skapat chanser i princip från nedsläpp. Är man ett lag som vill spela sitt spel så är det förstås extra viktigt att få första målet.
Jag tror att Bulan är mycket nöjd med att motståndarlaget tvingas matcha mot vår bästa lina och på så vis styra spelbilden. Sandlin skulle tagit upp nåt citat om Sun Tzu... Överhuvudtaget så hör man på Rönnberg via uttalanden som ”visa respekt för motståndarlaget” att det är vi som har initiativet och att Frölunda får anpassa spelet efter oss. Det är förstås inte givet att vi vinner för det. Frölunda har kanske seriens bästa spelare för att spela ett taktiskt spel men det är Bulan som vunnit kampen om att ”spela sitt spel”. Med tanke på att Frölunda just slagit ut Skellefteå med spelare som Lindström, Möller och Holloway så säger det en hel del om vår skicklighet.
Vad gäller Zaborsky så tycker jag att han kan varva på Mannbergs plats om han är redo. Då går den kedjan från att vara jobbiga att möta till att bli farliga. Det enda kedjan saknar är någon som driver hårt på mål. Både Öhlund och Boqvist kan slå mackor som få andra.
+7
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Qvarre: ja, om Zab inte är glödhet på träning är det väldigt svårt att se hur han skulle ta en plats i laget på någon annans bekostnad. Tror Johnson ligger närmare till hands i så fall, han är dessutom en bättre tvåvägsspelare.
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Med tanke på Zabs långvariga frånvaro så är jag tveksam till vad han kan tillföra i en semi.
Det är ju inte så att han var gud innan han blev skadad även om tendenserna var goda.
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Hur är det med Zab egentligen? Går hans lön fortfarande på sjukförsäkringen trots att han är friskförklarad? Kan det isåfall vara att man avsiktligt håller honom borta från spel för att inte behöva betala 300k+ (eller vad han nu har i månaden) när säsongen teoretiskt kan vara slut om en vecka? När laget ändå går rätt bra, menar jag. Är det värt med en sån ekonomisk chansning?
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Peja: Ja det är knepigt undrar varför ?
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Jag gillade det jag såg att Zab innan skadan kom.
Känns som en klockren spelare att tillgå nu när man trots allt är framme i semi.
En spelare som vet vart målet är och som jag dessutom tyckte var riktigt vass innan skadan. Inte mycket poäng, men skapade mängder av chanser med twinsen!
Hoppas verkligen han är extraforward imorgon!
+5
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Steenm: Ja Modo är mitt lag i HA, ingenting att hymla om. Laget i mitt hjärta är och kommer dock alltid att vara Brynäs.
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Agenten: Får känslan att Zaborsky ligger bättre till för spel än Johnson.
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
bifhjärta: Lejonkräk är glad i alla fall, han verkar ju "heja" på Modo med ... (!?)
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Sundlöv klar för Modo..ingen större skräll.
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Mannberg & Boqvist har helt klart spelat över förväntan och förtjänar såklart att få fortsätta. Men det vore ju intressant att få se Zaborsky , Ölund , Johnson i en fjärde kedja. Lite mer spets om man säger så, två gamla skyttekungar med bra tyngd och Lill-Bäckis i mitten. Tanken känns iaf lockande.
+2
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
SnowKing: Blomqvist-Westerholm-Zaborsky kanske vore värt att testa några byten i alla fall.
+4
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Blir tufft för Bulan/pinsamt o bänka PoW av disciplinära skäl...
+1
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Bratwursten:
Jag vill icke ha hit honom:)
+4
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Dallemas:
Känns bra att ha Alcen, Zab, Nick och Asklöv att tillgå... men jag tror att dom blir vid sidan om tills nån blir skadad eller att vi förlorat ett par matcher. Men twinsen borde ju känna flåset i nacken, jag hade gärna gett Zab några byten för att testa om han har lust att va med!
+4
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
noBeard: förstår vad du menar, men hade inte sagt nej till honom som tränare för Brynäs.
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Carl Lejonkräk: och Johnson kan ta den andras...
+1
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Dallemas: Han kan väl ta en av tvillingarnas plats
+1
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Brynäsgubbe:
Jag gillar Frölunda som lag, till och med Joel tycker jag är en schysst och ärlig lirare.
Däremot har jag som många andra ruggigt svårt för Råger R. Maken till osympatisk och kall jäfvel ser man inte ofta. Kan bara vara Göteborgare som gillar han numer.
+3
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Vad tror ni, får vi se nån Zab på tis? Och vart ska han spela i så fall? Förslag?
+3
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
tjugo8: Jag tror att någon som har varit Brynäsare sedan barnsben har bättre förutsättningar att kunna besitta djup kunskap om Brynäs och även brinna för att rapportera om klubben. Sedan bör personen i fråga naturligtvis också kunna vara professionell i sin yrkesroll. Det märktes att t.ex Keb (RIP) brann för Brynäs.
+3
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Peja:
Klart onödigt o direkt olämpligt m "riktiga" Brynäsare som sportskribenter
Ja menar, en hejarklacksledare på bästa nyhetsplats, jag betackar mig
Däremot gärna kunnig, frekvent o m förmåga att skildra läget balanserat o sakligt
+2
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Om domarna inte accepterar något gnäll.
Hur ska då Rönnberg kunna klara sig från 2-3 utvisningar resterande matcher?

Vi får då se om samma regler kommer att gälla för båda lagen.
+12
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
SnowKing:
"Vi håller klockan" känns ju också som en säker metod...
+1
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Funderar på de sista 18 sekundrarna...
Är det brukligt att backa klockan när nedsläppet går om som det gjorde igår?
Har inte tänkt på det förut... men sådana smådetaljer kan ju visa sig väldigt viktiga ibland!
Kommentera

Sv: MATCHTRÅDEN
Bratwursten: Jo, jag håller med, men man ska komma ihåg att många sportjournalister bevakar flera olika sporter och egentligen bara är rapportörer snarare än analytiker. Sedan är det klart att rapporteringen inte blir lika vass när den analytiska förmågan inte finns i och med att de inte kan tolka vad som händer på isen. Och jag kanske är lite för lokalpatriotisk, men jag tycker det är synd att nästan ingen av Gävletidningarnas sportskribenter är riktiga Brynäsare. Inbillar mig att det hade blivit en annan sorts bevakning om de verkligen hade brunnit för Brynäs.
+2
Kommentera

1817547 · »