Brynäs IF

714625 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1821503

Sv: SILLY SEASON, rykten, önskningar, gissningar
Huge: Det är lätt att hylla målvakterna, men faktum är att utespelarna har utgjort den största skillnaden i slutspelet. Högberg gjorde fler kvalificerade räddningar än Rautio i kvartsfinalserien och Felix släppte in fler billiga puckar än Gustafsson i semifinalserien. I exempelvis match #7 var det tydligt att Brynäs försvarsspel höjde sig väldigt mycket, det var främst försvarsspelet som gjorde att Brynäs släppte in 1 mål, inte att Felix radade upp klassräddningar för det gjorde han inte. Men jag förstår att Brynäs lyfter fram målvakternas insatser för att boosta deras självförtroende i den här stunden.
Och framförallt har Brynäs en uttalad ambition om att vara ett topplag. Då behöver man inte bara behålla spelare utan också identifiera potentiella förbättringsområden. Där ligger mv-posten nära till hands att identifiera.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON, rykten, önskningar, gissningar
Peja: Att sitta och analysera och tycka saker står ju var och en fritt, tycker ändå att Felix har visat att han faktiskt håller när det gäller, även om våra backar har gjort ett grymt jobb de sista matcherna. Nu är vi i final, och det är den här truppen vi har, och de har gjort en grym säsong. Nu kör vi för guld !
Kommentera

Sv: SILLY SEASON, rykten, önskningar, gissningar
Peja: Vad som är billiga puckar eller inte är ju nästan omöjligt att avgöra. Skymningar och hopslag var väl vad Felix många gånger hade att hantera.
Isf tycker jag att Gustafsson släppte in lika billiga puckar som Felix, framförallt i sista matchen. Även där ett hopslag vid ettan och sen ett tafatt ingripande innan Oskar tryckte in tvåan. Trean såg heller inte otagbar ut, ett iofs rappt handledsskott men långt utifrån och dessutom oskymd, som gick in över ena axeln.
I övrigt pekar du väl bara på nåt som känns välbekant och självklart: sköter uteförsvaret sitt jobb på ett bra sätt så underlättar det kraftigt för målvakten.
Och att Brynäs lyfter fram målvaktens insats för att boosta dennes självförtroende är nog nåt som alla lag gör i liknande lägen.
Kommentera

Sv: SILLY SEASON, rykten, önskningar, gissningar
Peja: Man måste se på helheten under en hel säsong och inte bli förblindad av målvakter som prickat formen. Vi tappade många poäng på grund av missar från båda målvakterna. På vilken tabellplats hade vi hamnat om vi haft en Alsenfeldt i målet?
Kommentera