Brynäs IF

714843 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1821506

Sv: SILLY SEASON, rykten, önskningar, gissningar
Peja: Vad som är billiga puckar eller inte är ju nästan omöjligt att avgöra. Skymningar och hopslag var väl vad Felix många gånger hade att hantera.
Isf tycker jag att Gustafsson släppte in lika billiga puckar som Felix, framförallt i sista matchen. Även där ett hopslag vid ettan och sen ett tafatt ingripande innan Oskar tryckte in tvåan. Trean såg heller inte otagbar ut, ett iofs rappt handledsskott men långt utifrån och dessutom oskymd, som gick in över ena axeln.
I övrigt pekar du väl bara på nåt som känns välbekant och självklart: sköter uteförsvaret sitt jobb på ett bra sätt så underlättar det kraftigt för målvakten.
Och att Brynäs lyfter fram målvaktens insats för att boosta dennes självförtroende är nog nåt som alla lag gör i liknande lägen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON, rykten, önskningar, gissningar
Huge:
En nyanserad och nykter analys över 16-17 ger ungefär samma innehåll som efter 98-99 och 11-12. De senaste årens mest framgångsrika lag har missat att upprepa sitt framgångsrecept/inte fått ihop det. Brynäs däremot har haft flyt (framför allt studsar det Brynäs väg i sluspelet.
Inget som stör direkt (höhö), men det behövs mer om vi skall sätta oss i samma läge om ett år och nästa.
Den läxan hoppas jag BZ gör grundligt. Både när det gäller hur det vinnande spelet ser ut och vilka spelare som passar in i systemet. Du kan vara säker på att tex SAIK, Växjö och Frölunda knyter näven just nu... det vore kul att passera kvarten tre gånger på 18 säsonger.
Med det sagt blir det intressant hur matcherna mot HV kommer att arta sig. Offensiv sluggerfest? Två offensiva lag tar ut varandra? Målvaktsmatchen?
Backspelet i högfartsmiljö?

#stormenkommer
Kommentera

Sv: SILLY SEASON, rykten, önskningar, gissningar
Huge: Ja, självklart är det rätt att boosta målvakternas självförtroende nu. Särskilt eftersom de inte är givna toppmålvakter. Men jag tror det är viktigt att göra en nykter analys av deras prestationer och också en helhetsanalys som Powerfade är inne på. Som sagt, efter 2012 överskattade Brynäs många av SM-guldspelarna och det blev oerhört kostsamt. I efterhand har Sundlöv sagt öppet att han han med facit i hand borde ha fått klubben att satsa mer efter guldet, förhoppningsvis löser BZ det bättre än Sundlöv. BZ verkar vara en mer 'aggressiv' sportchefstyp, medan Sundlöv var lite mer försiktig, så BZ passar nog bättre i ett topplag.
Kommentera