Brynäs IF

714843 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1821507

Sv: SILLY SEASON, rykten, önskningar, gissningar
Huge: Ja, självklart är det rätt att boosta målvakternas självförtroende nu. Särskilt eftersom de inte är givna toppmålvakter. Men jag tror det är viktigt att göra en nykter analys av deras prestationer och också en helhetsanalys som Powerfade är inne på. Som sagt, efter 2012 överskattade Brynäs många av SM-guldspelarna och det blev oerhört kostsamt. I efterhand har Sundlöv sagt öppet att han han med facit i hand borde ha fått klubben att satsa mer efter guldet, förhoppningsvis löser BZ det bättre än Sundlöv. BZ verkar vara en mer 'aggressiv' sportchefstyp, medan Sundlöv var lite mer försiktig, så BZ passar nog bättre i ett topplag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON, rykten, önskningar, gissningar
Peja: Problemet efter guldet var inte att Sundlöv behöll stommen i laget. Problemet var att han ersatte våra riktiga spetsspelare med Dennis Persson, Johan Harju, Robin Rahm och Anderas Thuresson (som var dålig första säsongen hos oss).

Speciellt backsidan underskattade han rejält när han fick för sig att Lasse Jonsson skulle ersätta Mattias Ekholm.

Brynäs är väl medvetna om vilka misstag som gjordes efter 2012, så det blir en nyttig erfarenhet när vi går in i 17/18.
Kommentera

Sv: SILLY SEASON, rykten, önskningar, gissningar
Peja: Den stora skillnaden är nog att Sundlöv hade helt andra pengar att röra sig med jämfört med vad BZ nu har. Även svårt att riktigt få grepp om vad Sundlöv isf menade när han talade om att man borde ha "satsat mer" efter guldet.
På vadå?
Dyra spelare utifrån trots skral ekonomi eller egna talanger med ringa rutin och dessutom en TJ med stora krav på sig att upprepa guldsäsongen?
Det sista du säger om de båda indikerar väl också just det jag därmed också vill påstå: att BZ passar bättre i ett lite mer etablerat "topplag" som har pengar, jämfört med Sundlöv.
Är nog således ingen slump att Sundlöv valt Modo som ny arbetsgivare, där det känns som att han har ungefär samma förutsättningar som han hade i Brynäs.
Kommentera