Brynäs IF

705140 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1823947

Sv: Final
Dr Spec: Som jag redan varit inne på och som uppenbarligen är anledningen till tvåan: det är inte VAD Zaborsky ev skriker, det är NÄR han gör det: i samband med ett mål och att han gör det på ett uppenbart provokativt sätt som är riktat direkt till spelarna i deras bås när han passerar på väg till sitt eget.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Final
Huge:

Nu får du väl ändå ta och ge dig. Vi vet alla att du försöker ha en nyanserad neutral syn på saker och ting men i detta fall går du till övderdrift.

Jag tror att följande hände: Zaborsky är en ganska frispråkig och kaxig spelare som retat upp HV71 med trashtalk och att med mål och assist sänka HV i flera matcher. När Z stänker in 3-2 brister det för vissa av Hvs spelare då de känner att Z kanske skjutit guldet till Brynäs. Z åker ganska nära HVs bås och då tror jag flera spelare i HV inte kan hålla sig utan skriker någon eller några förolämpningar mot Z. Zaborsky svarar då för att retas med att skrika WHOOOO. Därefter skriker HV ännu mer och går till fysiskt angrepp mot Z som stoppas bara av linjedomaren.

Varför i hela friden ska då endast Z bli utvisad? Får man skrika glåpord och gå till fysisk attack mot en spelare bara för att denne just gjort mål menar du?

Alla uppgifter verkar ju göra gällande att HV skrek lika mycket och förmodligen värre saker i och med att Z bara skrek WOW eller WHOOA. Z skrek bara full med adrenalin. Dessutom reagerar Hvs bås alldeles för snabbt på Z WHOOA för att dom inte skulle ha startat det hela.

Sen ska det bli 10 minuter personligt och inte 2 min lagstraff vilket gör parodin ännu värre.

Och varför i helvete tar linjedomaren och sliter i Zaborsky? Han har ju inte försökt gå till attack mot någon. Har Sören Persson lärt upp sina linjemän att gå till attack på militärt vis så fort någon inte beter sig militärt korrekt?

Nej, för tusan Huge, ta av dig "neutral-glasögonen" för en gångs skulle och våga ta Brynäs parti.

Jag kommer inte att klandra Zaborsky även om Brynäs förlorar finalen (förutsatt att han inte gör om något liknande framledes), han verkar vara en skön snubbe med hjärtat på rätt ställe. Att han ska behöva bli syndabock och uthängd av riksmedia pga Sörens idioti är tragiskt.

Zaborsky utvisningen kommer tillsammans med det som hände mot Frölunda i match i slutet vara minnen som lever kvar för evigt, komiska inslag av vad som händer när man låter Sören Persson döma hockey.
Kommentera

Sv: Final
Huge: Det är ändå fjantig regel, det finns spelare som innan matcher hånar lag, spelare...är det förtal då..som är ett brott du får kan få fängelse för! Jag har hört ord som anses otroligt provokativa å då menar jag inte bara omogna diverse grova könsord mot både spelare o domare utan konsekvenser......samma sak som när Jimmie Ericsson alltid står kvar i målgården efter de gjort mål för att markera revir..eller Tomas Sandström som alltid åkte förbi motståndarnas utvisningsbås och hånflinade...jag förstår liksom inte regeln, uppträdande på isen sportsligt sätt....för mig är det värre när hoppjerkande huvudacklingar blir friande......
Kommentera

Sv: Final
Huge:

"REGEL 163 – HÅN – TAUNTING
DEFINITION: En utespelare som när han åker förbi motståndarnas spelarbås, firar ett mål på ett
överdrivet sätt eller allmänt hånar motståndarlaget med gäckande gester, provocerande språk, eller
på något annat nedlåtande sätt.
I. Överdrivna måljubel, eller provokativt agerande mot motståndarnas spelarbås, ska bestraffas
med misconduct penalty."*

*Misconduct penalty innebär utvisning i tio minuter mätt i effektiv speltid, men påverkar inte
numerären på banan. Den utvisade utespelaren ska avtjäna utvisningen i utvisningsbåset. Den utvisade utespelaren får inte lämna utvisningsbåset förrän i första spelstoppet efter att utvisningen har upphört.
Kommentera

Sv: Final
Huge: Ja och enligt regelboken är det 10 minuter personligt straff. Det är det jag inte förstår.
Kommentera

Sv: Final
Huge: Jo, fast woohoo är väl inte så grovt, va!
Kommentera