Brynäs IF

713116 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1823967

Sv: Final
Huge:

Nu får du väl ändå ta och ge dig. Vi vet alla att du försöker ha en nyanserad neutral syn på saker och ting men i detta fall går du till övderdrift.

Jag tror att följande hände: Zaborsky är en ganska frispråkig och kaxig spelare som retat upp HV71 med trashtalk och att med mål och assist sänka HV i flera matcher. När Z stänker in 3-2 brister det för vissa av Hvs spelare då de känner att Z kanske skjutit guldet till Brynäs. Z åker ganska nära HVs bås och då tror jag flera spelare i HV inte kan hålla sig utan skriker någon eller några förolämpningar mot Z. Zaborsky svarar då för att retas med att skrika WHOOOO. Därefter skriker HV ännu mer och går till fysiskt angrepp mot Z som stoppas bara av linjedomaren.

Varför i hela friden ska då endast Z bli utvisad? Får man skrika glåpord och gå till fysisk attack mot en spelare bara för att denne just gjort mål menar du?

Alla uppgifter verkar ju göra gällande att HV skrek lika mycket och förmodligen värre saker i och med att Z bara skrek WOW eller WHOOA. Z skrek bara full med adrenalin. Dessutom reagerar Hvs bås alldeles för snabbt på Z WHOOA för att dom inte skulle ha startat det hela.

Sen ska det bli 10 minuter personligt och inte 2 min lagstraff vilket gör parodin ännu värre.

Och varför i helvete tar linjedomaren och sliter i Zaborsky? Han har ju inte försökt gå till attack mot någon. Har Sören Persson lärt upp sina linjemän att gå till attack på militärt vis så fort någon inte beter sig militärt korrekt?

Nej, för tusan Huge, ta av dig "neutral-glasögonen" för en gångs skulle och våga ta Brynäs parti.

Jag kommer inte att klandra Zaborsky även om Brynäs förlorar finalen (förutsatt att han inte gör om något liknande framledes), han verkar vara en skön snubbe med hjärtat på rätt ställe. Att han ska behöva bli syndabock och uthängd av riksmedia pga Sörens idioti är tragiskt.

Zaborsky utvisningen kommer tillsammans med det som hände mot Frölunda i match i slutet vara minnen som lever kvar för evigt, komiska inslag av vad som händer när man låter Sören Persson döma hockey.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Final
Lesky: "Nu får du väl ändå ta och ge dig. Vi vet alla att du försöker ha en nyanserad neutral syn på saker och ting men i detta fall går du till övderdrift."

Ok, på vilket sätt då?
I mitt första inlägg i frågan klargjorde jag klart och tydligt att domarna tar en väldigt dålig, för att inte säga helt felaktig tvåa, där man är överdrivet petiga om man ser till läget: i slutet av en jämn och tuff finalmatch där båda lagen har tillåtits att ge och ta.
Jag pekade dessutom klart och tydligt på att man gör fel som isf inte tar en personlig 10-minutare på Zaborsky, vilket inte hade påverkat numerären hos oss.

Hur du i detta läge kan sitta och yra om att jag går till överdrift i ivern att försöka vara neutral och nyanserad och inte tagit Brynäs parti, övergår mitt förstånd.
Antingen har du inte läst vad jag skrivit men ändå svarat, vilket inte känns bra.
Eller så har du inte FÖRSTÅTT vad jag skrivit, vilket inte heller känns bra.

Poängen med mitt sista inlägg var bara att försöka förklara hur domarna sannolikt resonerat när man talar om "det där var alltför grovt för att få passera..."
Dvs: det överdrivet provokativa firandet med gester och ett WOOW, är det som fäller Zaborsky, inte att han skulle ha skrikit nåt grovt.

Så ett gott råd till nästa gång du ska svara på nåt jag skrivit: läs först igenom det jag skrivit och ta därefter ställning till hur du ska svara.
Det rådet gäller även till de 14 skribenter som tryckt plus på ditt svar till mig och som heller inte verkar ha läst eller förstått.
Kommentera

Sv: Final
Lesky: Det är ju lite som Wiken säger angående Zab...
Kommentera

Sv: Final
Lesky: Japp, tyvärr är det alldeles, alldeles för dåligt. Skittråkigt att ens behöva diskutera såna här saker när man faktiskt vill fokusera på spelet på isen och ingenting annat, men som det sett ut i vissa matcher, är det inte konstigt att det blir ett domarfokus..
Kommentera