Brynäs IF

713059 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1830042

Sv: KONTRAKTERAD TRUPP, klara nyförvärv, formationsförslag etc
En tanke om vårt senaste nyförvärv. Det verkar som om de flesta placerar Christoffer Liljewall som center i fjärdekedjan. Detta kanske är det troligaste, men jag undrar om han inte lika gärna kan bli ytter i förstakedjan. Jag är i alla rätt säker på att Bz haft en tanke på att han vore användbar i den rollen. Det som talar för detta är att Liljewall inte är helt olik Oskar Lindblom som spelare, men framförallt att Liljewall har spelat mycket ihop med Jesper Jensen i Rögles dåvarande succékedja.

Formerar man förstakedjan så kan vårt förväntade toppförvärv förstärka andrakedjan och så får vi förhoppningsvis fler formationer som blir verkliga hot framåt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: KONTRAKTERAD TRUPP, klara nyförvärv, formationsförslag etc
Scerban: Att Liljewall skulle kunna bli den tredje länken tillsammans med Jensen och Clark var det första som slog mig när han värvades. Det vore lite typiskt BZ att tänka så. Liljewall har trots allt egenskaper, stark på pucen osv, som lämpar sig väl där. Det som fick mig att tvivla på idén var att BZ enbart pratade om Liljewall som center i sina kommentarer i samband med värvningen, det var konstigt att inte nämna att han även kan spela ytterforward om det är avsikten. Tror därför trots allt att Liljewall är tänkt som fjärdecenter i en hårt jobbande lina som är jobbig att möta, medan Ölund promotas till högre kedjehierarki där ju PaW huserade tidigare.
Kommentera

Sv: KONTRAKTERAD TRUPP, klara nyförvärv, formationsförslag etc
Scerban: Låter ju ruggig den förstakedjan. Vem var tredjelänk? Kanske kan bli sista spetsvärvningen??
Kommentera