Brynäs IF

710755 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1831774

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Extremt roligt att lyssna på! Vi är kanske inte så många Brynäsare som är så här nördiga, så tittarantalet lär inte vara högt, men uppskattar verkligen inslaget för egen del. ;-)

Mitt inslag till det som sades: Lagbygget känns mindre ovisst i år. Mycket såklart på grund av färre nyförvärv, vi vet i princip vilken nivå de flesta spelarna kommer ligga på. Tittar man på nyförvärven och poängfacit så var det förvisso spelare med jämnare historik som kom in i fjol (Clark, Zaborsky) men då skulle de ersätta våra bästa spelare också (Rödin, Scott). Vi var mycket mer beroende av att de skulle leverera och hade givetvis mer pengar att lägga.

Ingen förväntade sig att Lindblom och Jensen skulle leverera som de gjorde. Ser potentialen även i år i att Jensen ska hålla samma nivå och att någon mer kliver upp (Ikonen, Ölund, Boqvist...). Vi är med andra ord inte superberoende av att Palushaj och Caporusso ska leverera 30+ poäng. Lägger de sig på en ok nivå så kommer vi ha ett bra lag.

Även tränarvalet gör att det känns mindre ovisst. Det trygga och rätta valet. Tråkigt, ja, om man vill se det så. Men ser inte varför Brynäs ska välja den spännande och vågade vägen, känns som det är något som sämre lag gör för att hoppas på ett lyft. Vi vet att vi har ett bra lag och att vi kan gå hela vägen, ingen anledning till förändring.

Däremot har de mentala förutsättningarna förändrats totalt. Tidigare år har vi frågat oss om vi ska hålla i ett slutspel, det har pratats kvartsfinalspöke. Den där spärren finns inte nu. Framförallt inte i laget. Nu handlar det snarare om - är vi tillräckligt bra för en ny final - och ett guld? Tycker definitivt vi bör ha kapaciteten. Ändå kommer vi slippa favoritskap och har inget större att förlora. Plus förhoppningsvis viss revanschlust att gå in med. Borde vara optimalt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
honken21: Kul med ett lite "längre" inslag om Brynäs. Inte särskilt mycket kritiskt tänkande, 3 personer som håller med varandra om nästan allt och användandet av ordet "liksom" 100 gånger sänker kvalitén men alltid positivt med strålkastarljus på Brynäs.
Jag håller inte med om att Bertilsson utvecklade sitt spel med pucken/offensiva spel 16/17. Han har alltid varit väldigt spelskicklig, men utomstående har inte alltid insett detta. Målproduktionen i slutspelet kändes lite slumpartad (typ bra trafik framför målvakten i just de situationerna som han kom till lägen) snarare än att han hade blivit ännu bättre offensivt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
honken21: förresten. Jag hittade ett bekymmer med både Adams och Måns 1a kedja.

Det blir en rightare för mycket i båda scenariona. Bättre att sprida på dom vi har.

Ikonen(R)-jensen(L)-clark(R)

Palushaj(R)-Jensen(L)-clark(R)
Kommentera