Brynäs IF

714929 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1834059

Sv: CHL - CHAMPIONS HOCKEY LEAGUE
Mittzon: Jo det var ju just det jag skrev. Vår andra försäsongsmatch. Inget annat. Vad är det för skygglappar du pratar om? Är du full?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: CHL - CHAMPIONS HOCKEY LEAGUE
Zappaholic: Som sagt: för att vara ett gäng "skrämmande bleka" spelare så måste man ändå säga att det såg oförskämt bra ut för att vara andra matchen för säsongen. Men jag kanske glömde att ta av mig skygglapparna, vem vet....
Kommentera

Sv: CHL - CHAMPIONS HOCKEY LEAGUE
Nyligen hemkommen från matchen. Mina tankar:

Betydligt bättre stämning i arenan än vad jag förväntade mig. Klacken var ganska välfylld och hördes i princip hela matchen. Stor eloge till dom. Även om det "bara" kom 2400 så kändes sittplats ändå ganska välbefolkad. Idén att stänga av övre etage tror jag kommer göra skillnad för att det ska kännas mer kompakt.

Matchen i sig kändes som att den gick i ganska högt tempo. Brynäs anfallsspel var det inget fel på, däremot var försvarsspelet risigt stora delar av matchen. Generellt sett var backspelet undermåligt. Man satte sig i dåliga situationer rätt ofta och det var sällan uppspelen till forwards satt på bladet.

Om vi tittar på de olika kedjorna så känns våra två toppkedjor ruggigt intressanta. Hur jag än vrider och vänder på det så kan jag inte bestämma mig vilken som är den "riktiga" förstakedjan. Vi har helt enkelt två förstakedjor :) Detta kanske är för tidigt att säga än, men jag skulle inte bli förvånad om dessa två toppkedjor kommer vara bättre än förra säsongens toppkedjor. Det har redan skrivits spaltmeter av hyllningar till Palushaj så jag har egentligen inte så mycket mer att tillägga om honom. Vi kan helt enkelt konstatera att Bengtzén har lyckats ersätta Lindblom på bästa tänkbara sätt.

Boqvist fick kanske inte fick ut sin fulla potential ikväll, även om han blixtrade till ett antal gånger med sin enorma skridskoåkning. Ge honom mer tid med Jensen och Clark så tror jag att det kommer bli bra.

Till sist vill jag lyfta fram Melins coaching i slutminuterna av matchen. Vi fick en offensiv tekning med tre minuter kvar. Melin tog en time out men behöll Rautio i kassen. Vi fick bra snurr i anfallszon trots att det var 5v5. När målet inte kom tog man ut Rautio med ca 1,5 minuter kvar samtidigt som vi hade fortsatt bra tryck i deras zon.Till slut orkade inte Helsingfors stå emot och Clarks mål kom välförtjänt.

Förra säsongen lyckades vi inte kvittera en enda gång i spel 6 mot 5 på totalt 72 matcher. För Melin tog det två matcher att lyckas med det. Bulan hade garanterat tagit ut Rautio direkt efter time outen, vilket tidigare allt som oftast har lett till att motståndarna snabbt kunnat göra mål i tom kasse. Melin tog enligt mig helt korrekt beslut och var mer kylig i slutminuterna. Det var definitivt ingen slump att vi lyckades kvittera och jag tror att vi kan tjäna in ett antal poäng gentemot förra säsongen med denna typ av coachning gentemot Bulans.
Kommentera

Sv: CHL - CHAMPIONS HOCKEY LEAGUE
Mja, personen som kommenterade highlightvideon får ju inte direkt CHL att verka mer seriöst direkt. Felix Sandström står tydligen i mål. Kevin Clark kvitterar till 1-1 och "kapten" Clark står även för tredje straffmålet.

Bra att dom har koll.
Kommentera