Brynäs IF

715555 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1843068

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
Peja: Tycker du ska bemöta mitt huvudfokus (förtroende för tränaren) nu och inte bara fastna vid hårt arbete/fusk - som kan vara en konsekvens av just bristande förtroende för tränaren. Ett gäng konfunderade spelare på planen kan som sagt se ut att inte arbeta tillräckligt hårt, när det i själva verket är så att det stora arbetet pågår inne i deras huvuden (pga Brist På Förtroende För Tränaren).

Det är tränarens uppgift att få ihop en grupp. Inte så att man bara stoppar in en tränare som ställer sig och coachar på sitt sätt - det ingår betydligt mer än så i tränarens roll. Han ska med sitt ledarskap se till att alla tror på honom och laget, ge laget en identitet som alla står bakom.

Det var Tommys ansvar att få ihop den nya gruppen efter 2012. Mycket från framförallt 2014/15 går ju att känna igen i den här säsongsinledningen. Spelarna trodde inte på vad de gjorde. De yrade runt som individer och ifrågasatte medspelarna.

Tycker det blir ett väldigt smalt synsätt att bara se till coachtyp (lågmäld/gapig). Finns ju en mängd tänkbara anledningar till att man tappar förtroendet för tränaren. Som en sådan som Blomqvist inte heller kan ta upp i en intervju.

Så NEJ, det är inget fel på karaktären i truppen. Nej, nej och åter nej.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: SÄSONGEN 2017-2018
honken21: Det är andra gången på 30 år som Roger Melin får sparken. Förra gången var i Färjestad eftersom han inte ingick i den sk familjen, typ.
Som sagt, som blomman är inne på, var kontrasten mellan Bulan och Melin för stor. Brynäs behöver en detaljstyrande gaphals, har svårt att tolka Blomqvists ord på annat sätt. Därför var Melin en mismatch.
Det jag menar är att Brynäs borde likt de i stort sett alla övriga lagen som Melin har tränat de senaste 30 åren klara av att spela utan en detaljstyrande gaphals.
Med en mindre pådrivande coach ställs högre krav på pådrivarna inom spelartruppen. Det är där som Brynäs brister, till skillnad från de framgångsrika lagen som Melin har tränat.
Som sagt, BZ är nog väldigt besviken på sitt lagbygge. Han har säkerligen ändrat uppfattning om vissa av spelarna.
Kommentera