Brynäs IF

713096 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1857743

Sv: A propósito de nada
Peja: Dina ögon ser saker subjektivt. Statistik är siffror och därmed objektivt. Sen måste man veta vilka av siffrorna som betyder något. Det är en av grunderna till varför man använder det. Det finns mycket du inte kan se genom att bara kolla på en match. Man måste se siffrorna för att komplettera och få en mer nyanserad bild.

En indianare, markeringsmiss osv som leder till mål är jättetydlig och kommer påverka hur man ser på en spelare. Samtidigt kan den spelaren vara drivande i spelet och enligt siffrorna vara bra defensivt överlag, något som inte alls är lika tydligt för ögonen. För att ta ett väldigt enkelt exempel.

Det som står här förklarar det rätt bra:
twitter.com/numerartovertag/status/930761883111624704

Lite som att folk trodde (och faktiskt fortfarande verkar tro ibland) att Karlskrona spelar "defensivt" och har ett bra försvarsspel. Det är inte sant.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Rodrigo: Personer som tror att statistik är objektiv är själva subjektiva. Lyssna på en politisk debatt, två motpoler använder statistik för att argumentera för helt olika ståndpunkter. Statistik går också att vinkla.
Tror statistik kan vara ett hjälpmedel inom hockeyn, men det är ändå djup kunskap som är nyckeln till bra bedömningar.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Rodrigo: Mycket intressant det där. Man känner igen sig själv i det att om en spelare gör ett fatalt misstag under en match så kommer min subjektiva bild vara att han gjorde en skitmatch, fast han egentligen kanske var strålande på de saker man inte uppmärksammar lika lätt.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Rodrigo: Fast Karlskrona spelar väl defensivt(i brist på bra spelare så blir de tvungna). Men de har verkligen inget bra försvarsspel. De släpper till sjukt mycket skott(flest i serien, det är inte att vara bra defensivt) och har blivit räddad av bra målvakter lite väl länge nu. Men det kommer såklart inte hålla i längden.

Så de spelar väl "defensivt" men med uselt försvarsspel. Men jag tror vi menar samma sak.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Rodrigo: När jag spelar på bettingsidor på NHL matcher så använder jag mig av statistik , borta, hemma, målvakter, historik senaste fem, historik inbördes möten, PP statistik, tekningstatistik och givetvis aktuell form och utvisningstendenser mot vissa lag, det ger mig en bra bild och då och då fina pengar...
Kommentera