Brynäs IF

711077 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1894745


Svarskommentarer

Sv: Silly season 18/19
Brynäsgubbe: Han har ju helt rätt. Men vilket fantastikt lag och spel Växjö har. Det är bara att lyfta på hatten.
Sanningen är att det lag Växjö ställer på isen måste vara det genomgående mest meriterade laget i SHL sedan lagen Färjestad/HV/Linköping/Frölunda ställde upp med innan KHL i början/mitten av 2000- talet. Kanske att Skellefteå har haft någon årgång, men då är det framför allt unga egenutvecklade spelare. Växjös lag är ju helt ihopvärvat.
Vid början/mitten av 2000-talet hängde inte Brynäs med alls pga. ekonomin. Sen kom KHL och kvalité gick inte länge att köpa utan att utveckla egna talanger blev nyckeln och vips så fick vi en chans igen.
Den här gången sägs det att Växjö har i princip samma lönebudget som Brynäs. Men ärligt talat är det väl tre spelare ifrån Brynäs trupp 2017/2018 som solklart går in i Växjös trupp. Bertilsson, Gunderson och Palushaj. Kanske Clarke och någon ytterligare back om vi bortser ifrån att få en balans i rollfördelningen. Hur är det möjligt? Jag bryr mig inte om ifall det är kommunen eller vem det är som finansierar det hela, men det är rimligt att vi vet vad vi tävlar emot. Offentliga löner kommer det aldrig bli, men kanske offentliga lönebudgeter där man kan utläsa den totala kostnaden. Om det stämmer att Växjö inte har högre kostnader för sin spelartrupp sä måste vi och dom flesta andra lagen byta sportchef snabbt, får då gör dom något som är helt galet.

Hoppas någon journalist kommer titta på det.. Det måste vara lätt att få fram för någon dom har lite känningar i agentbranschen.
Kommentera