Brynäs IF

715733 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1894987

Sv: Silly season 18/19
Johannes Hedberg: Linus Ölund spelade heller inte JVM, han fick spendera tid i AIK. Jag är helt säker på att hans genombrott hade kunna kommit tidigare om han fått chansen redan från starten på säsongen. Men han fick vänta in skadorna.

Att en junior ska konkurrera ut en senior på kvalité utan att få chansen att spela till sig erfarenhet är ju utopi. Jag tror att en ung spelare behöver både spela regelbundet och inte kastas ut och in i laget. Det jag menar är att det borde finnas en strategi och en systematik som gör att spelare man skriver långa kontrakt med, som Bjurström och Westfält, inte blir 15-16 forward. Och sen blir beroende av en skadesituaion för att få spela.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season 18/19
Zzz:

Då får du ringa upp alla sportchefer i Sverige och berätta det för dem att de har fel då, för BZ är långt ifrån ensam med det tankesättet.

Det är väldigt få juniorer i SHL som får chansen som ordinarie i sin klubb på att bara visa upp sig någorlunda i J20. Det är i princip bara de som går tidigt i draften som gör det. Dahlin och Eriksson Ek exempelvis.

Eller såna som Lucas Carlsson och Marcus Ersson som var bra tvåvägsbackar med rätt storlek som öste in poäng i J20, för att sedan ta sin roller rätt när de fick chansen i Brynäs på grund av skador.

De flesta tar en ordinarie plats i SHL först efter de gjort bra ifrån sig via en utlåning i allsvenskan.

Jag vill också påminna dig om att Linus Ölund producerade bra mycket mer i J20 än Asklöf och Bjurström gjort. Kom också ihåg att såväl Bjurström som Asklöf och Adam Boqvist varit utlånad till Almtuna i år med rätt svaga resultat där.
Kommentera