Brynäs IF

713674 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1901800

Sv: A propósito de nada
Avstår att gissa poängliga men har funderat kring kedjesammansättning och får till det här:

Boqvist Kellman Kristo
Rohdin Jensen Danielsson
Nilsson Kousal Bjurström
Alcén Blomqvist Forslund

Extra: Mannberg


Jag sätter inte ihop Danielsson och Kristo. Tänker mig att båda är utpräglat offensiva spelare som ska sätta dit pucken i varsin av toppkedjorna.

Hur ska Kousal användas? "Bättre som ytter" skriver vikfancentrals scout (vikfancentral.se/tuffa-tider-da-shl-plockar-fran-allsvenskan-oro-for-vik-brist-pa-lag-i-vm-och-scout-om-robert-kousal-ny-i-brynas/), men man får intrycket att han främst är värvad som center. Verkar som att han i tjeckiska landslaget ibland använts som smart defensiv center mellan två unga pigga forwards. Jag valt att använda honom så i en tredjekedja. Vet inte om det är slöseri med hans kapacitet, är väldigt osäker på hur bra han egentligen är.

Jensen är jag övertygad om gör en bättre säsong än ifjol och det verkar vettigt att para ihop killen som alltid söker passning med två killar med bra skott.

Som fjärdekedja det strävsamma paret Alcén-Blomqvist tillsammans med nye Forslund. Tre killar som kan göra ett grymt jobb både 5 mot 5 och 4 mot 5.

Trist lämna Westfält och Asklöf utanför men deras tid kommer.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Scerban: om jag skulle formera kedjorna:
1. Boqvist-Kousal-Danielsson
2. Rohdin-Kellman-Kristo
3. Bjurström-Jensen-Blomqvist
4. Nilsson-Westfält-Forslund
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Scerban: Ser intressant ut. Den ändring jag skulle göra är att sätta Blomqvist som ytter i tredjekejdan istället för Nilsson. Han har gjort 20-25 poäng de två senaste säsongerna trots att han varit fastgjuten i fjärdekedjan med Alcén. Det är riktigt bra gjort! Får han lira i tredjekedjan med t.ex. Kousal tror jag att han har alla möjligheter att göra uppemot 30 poäng. Dessutom skulle detta ge plats för Westfält som center i fjärdekedjan, vilket vore väldigt spännande att se.
Kommentera