Brynäs IF

711072 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1902131

Sv: Mitt lag 18-19
Peja: Kan vara gamla synder som han vuxit ifrån. Jag är rätt säker på att Kellman får jobbet som förste center och Jensen hamnar i andralinan. Kousal som tvåvägscenter borde passa in som tredjecenter.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Mitt lag 18-19
Jag gissar att Linus helt enkelt har blandat ihop Kousal och Kristo. Den senare har det funnits frågetecken kring vad gäller attityd och "off-ice"-beteende. Men det var förhoppningsvis ungdomssynder.
Kommentera

Sv: Mitt lag 18-19
Powerfade: Hej, här kommer en liten tankenöt angående hur laget ska formeras. Utgångspunkten är att jag tror att när säsongen summeras så kan Jesper Boqvist mycket väl varit Brynäs bäste forward. Som jag ser det så är han lite av nyckeln för hur bra säsongen blir. Om han kan etablera sig som en av SHL:s 10 bästa spelare, vilket han har potential för, så innebär det att vårt anfall ser riktigt bra ut. Kan dessutom Bjurström ta ett par steg och bli en avig joker så har vi en bred trupp med flera spetsar. Tittar man på de lag som taget hem SM-bucklan på senare år så är det nästan uteslutande lag där några av de unga spelarna tagit kliv och etablerat sig som toppspelare i ligan.

En liten fundering baserat på det är Jespers roll i laget. Han kan ju spela både center och ”ytter” och även om det blivit mest kant i A-laget så tycker jag egentligen att han passar bäst som center. Detta framförallt baserat på hans speluppfattning som förmodligen är bäst i laget. Kombinerar vi det med hans fart och klubbteknik så har vi en ”modern” center av högsta snitt. En kedja med t ex Kristo – Jesper – och Danielsson tror jag skulle vara oerhört svår att försvara sig emot. Jespers ”problem” är att han (precis som Blomman) är väldigt enkel att placera på kanten eftersom han har bra egenskaper även för detta. Vi har ju även numera en samling centrar av klassiskt snitt med Jensen, Kellman, Kousal samt Westfält/Granström. Det gör att han nog inte kommer att få chans att spela center om vi inte får en skada eller att någon floppar.

Men om jag ska gissa ordningen på centrar så tror jag på den ordning du har från 1 -3.
Kommentera