Brynäs IF

712165 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1903325

Sv: Happ
Plöjde igenom matchen en gång till och tittade mycket på DIF. Tyckte de kändes mycket mer samspelta taktiskt. Imponeras av (även gjort det tidigare) hur konsekvent de jobbar med grunderna. Jobbar mycket närmare varandra, väldigt kompakta. Kliver upp väldigt högt med alla inkl backarna när de dumpat puck, det gav oss ett par farliga kontringar men över en hel match är det effektivt. Särskilt i SHL där backarna inte är så spelskickliga överlag. Vi hade stora problem att spela oss ur pressen.

Vårt spel känns mer spretigt, pressar med en gubbe och vågar inte kliva upp.

DIF spelar väldigt enkelt i offensiv zon också, upp till back, lägg på mål, upp till back igen, lägg på mål. Brynäs vill gärna göra något finurligare och är mer inkonsekventa, känns som vi förlorar mycket på det. Grunderna först - SEN nyttja våra skills när lägena uppstår. Kommer vara viktigt.

Trots dåligt PP: Vilken dröm med Gunderson + Danielsson. Det kan nästan inte misslyckas. Tycker den tredje mest givna gubben är Boqvist, då han är bäst i laget på att ta in pucken i zon med fart och kontroll.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Happ
honken21: Tycker ändå Sjödda är ursäktad om vi såg spretiga ut igår. Jag har lärt mig att försäsongen totalt sett säger väldigt lite om hur det faktiskt kommer gå under seriespelet. Den allra första träningsmatchen är nog än mindre viktig i det perspektivet. Men självklart kommer tränarstaben analysera matchen och ta med sig saker som behöver förbättras.
Kommentera