Brynäs IF

712741 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1921267

Sv: A propósito de nada
Jag tycker att det coolaste med Magnus Sundquist är att han spelat med Tomas Sandström (och Ulf Samuelsson) i Fagersta då världen fortfarande var ung. Förutom att det är coolt i sig så tror jag på att vinnarkultur skapas i vissa grupper och följer med en genom att man lär sig vad som krävs för att nå riktigt långt.
Se t ex på vårt juniorlag som vann SM guld 2008/2009...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: En klyscha som egentligen aldrig testas nämnvärt. Hur långt bak ska man gå egentligen, om någon vunnit TV-pucken, vet den spelaren då också vad som ”krävs” för att nå riktigt långt?

Och det är lätt att påpeka vissa exempel på det ena eller andra, när Brynäs mötte Skellefteå i finalen 2012 minns jag att vissa trodde på Skellefteå för dom redan hade ”erfarenheten” av att vara i final. Dom visste vad som krävdes. Brynäs vann ändå, utfallet blev motsatt, till en början såg det ut som om Brynäs aldrig gjort något annat än att spela finaler. Ändå kommer dessa klyschor upp om och om igen som om det skulle vara fakta när det egentligen inte grundas på någonting.

Givetvis är erfarenhet bra men folk tenderar att övervärdera den typen av saker väldigt mycket utan att det egentligen finns något underlag, det bara låter och känns bra. Dessutom är det rätt stor chans att man har erfarenheten av att gå långt någon gång om man haft en längre spelar- och tränarkarriär, och då blir det också väldigt lätt att peka på.
Kommentera