Brynäs IF

705135 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1924129

Sv: A propósito de nada
dAVydov: ett boktips till vår nye GM ”Behind the Moves:
NHL General Managers Tell how Winners are Built”

nhlgms.com
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Axle San: En del GMs i NHL är faktiskt rätt usla, även sådana som tagit lag till Stanley Cup-vinster. Peter Chiarelli vann 2011 med Boston men gör ju ett skrattretande jobb med Oilers nu och verkar inte ha någon större koll på vad han håller på med (assisterande GM var Benning, nu i Vancouver, även han har gjort ett rätt dåligt jobb). Vissa har bara ren tur med sina lagbyggen. Inte så konstigt att se när Vegas lyckades gå till final utan att som helst ha någon slags tanke på det, man trodde själva att man skulle vara rätt dåliga dom första säsongerna. Man blir ju lite ifrågasättande av dom andra GMs kompetens om ett sådant hopplock av spelare nästan vinner Stanley Cup utan att någon riktigt förstår varför. När andra GMs har kunnat drafta och utveckla efter sina spelidéer under lång tid. Säger givetvis inte att alla GMs i NHL är idioter, det är dom såklart inte, men man blir ju rätt förvånad när det blir såhär.

GM i Vegas är förövrigt George McPhee, alltså han som trejdade bort Filip Forsberg för Martin Erat, en av modern tids sämsta trejder.

För att vara lite mer progressiv tycker jag det är roligare att snegla åt ”nya skolans” GMs, dvs sådana som Kyle Dubas och John Chayka. Två yngsta GMs i NHL och jobbar mycket med stats (såklart). Att Dubas är extremt progressiv på det här sättet och dessutom är GM för världens största hockeylag tror jag säger en del om framtiden (och varför Thomas Johansson hade varit bäst för Brynäs för att återkoppla till SHL).
Kommentera