Brynäs IF

715371 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1926119

Sv: A propósito de nada
hahii: Men så länge vi här inne inte har en aning vad som står i kontraktet, när vi inte vet vad Karhunen tjänar så kanske vi inte ska vara så arga på Brynäs och Dackell om de behåller Rautio?
Jag personligen vill se Karhunen före Rautio alla dagar i veckan. Men inte till vilket pris som helst för vi har inte den ekonomin att trolla med.
Frågan är om det är mest värt att vinna ett SM-Guld 2019 eller vara på ruinens brant vad gäller ekonomin 2020?
För det går inte trolla med pengar man inte har.
Därav så är det ju väldigt svårt att ens diskutera vem man ska behålla förens man vet vad som står i kontraktet/kontrakten.

Står det i Karhunens kontrakt att han kommer få gå så fort JE är tillbaka? När är JE tillbaka 100% så han faktiskt gör den skillnad i spelet som den målvakt vi ska ha ska göra?
Har Karhunen verkligen gått med på att skriva ett kontrakt som gör så att han kommer få lämna klubben när JE är tillbaka? Det har jag oerhört svårt att tro.
Finns väl knappast någon målvakt, förutom möjligtvis de målvakter som haft längre skador och som kommer tillbaka och återigen får ett kontrakt med en SHL-klubb som eventuellt skulle gå med på ett sådant kontrakt för att någonstans få speltid men framförallt för att komma igång igen på högsta nivå.
Men där var/är ju knappast Karhunen.
Därför är det svårt att säga vad som står i kontraktet. Har däremot Karhunen ett kontrakt som löper säsongen ut, och detsamma med Rautio och det inte finns några konstigheter i kontrakten alls så klart man ska behålla Karhunen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
mattiask: Jag tror att ansvariga som bedömer målvakterna utifrån sin resp yrkesroll, har en ngt mer nyanserad och rättvis bild.
Dvs: man håller nog inte riktigt med i det som ventileras bland fansen: att Karhunen skulle vara en så oerhört mkt bättre målvakt än Rautio.
Som jag redan påpekat: Rautio fick stå mkt under Sjödda/Janne när utespelet var betydligt ojämnare/sämre än det vi sett när Karhunen sen och för det mesta har haft förmånen att jobba bakom ett helt annat lag under Sunkan.
Hade varit skillnad om Rautio varit klappkass överlag, då hade valet förstås varit enklare.
Sen vet man inte hur dom är som personer utanför själva spelet sas. Såna saker inverkar naturligtvis också när man ska se till helhetsbilden.
Av det Dackell sagt så tolkar jag det som att Rautio ändå blir kvar, och motiveringen får vi väl veta när det är dags.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mattiask: Ser man på Brynäs placering i tabellen så riskerar Rautio var skillnaden på ett kval med exempelvis Aik och en slutspelsplats.
Vilket är då mest ekonomiskt försvarbart.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mattiask: Det har du så rätt i. Jag hoppas de skickar Rautio till AIK där gnaget tar över lönen sen ger Karhunen Rautios lön.
Kommentera