Brynäs IF

705131 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1930049

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Ja, det var det jag skrivit om innan. Att hur lagen styrs hänger mycket på hur smarta gamla spelare är, eftersom det är dom man till störst del tar in. Det är givetvis så generellt i dom flesta klubbar, inte bara Brynäs. Sen är det aldrig fel att ha gamla spelare i klubben i sig, men frågan är hur mycket man väger in hur dom var som spelare, deras hjärta för klubben och om man känner personen (det är nog svårt att förneka att det finns en viss nepotism i sådant här) gentemot faktisk kompetens och vem som egentligen passar bäst för rollen.

Om man kollar på ligorna i Nordamerika så är det i NHL, en generellt konservativ liga, extremt mycket vanligare att GMs har spelat i ligan själv, gentemot GMs i MLB, en generellt progressiv liga. I MLB är väl känslan mer att en god utbildning är viktigare än att faktiskt ha spelat själv. Givetvis olika sporter och allt är inte exakt likadant. Men det är svårt att förneka att hockey på lång sikt kommer att börja tona ner vikten av erfarenhet som spelare när man söker efter kompetenta ledare (och man har den senaste tiden börjat ta in väldigt unga GMs, precis som i MLB). NHL (och hockey på hög nivå i stort) är lite mer ”good old boys”-tänk fortfarande, medan MLB är mer Ivy Leauge.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Rodrigo: Håller med om att det är ett lotteri om man rekryterar gamla spelare på ledande positioner bara för att dom är stora namn inom klubben. Har man otur råkar den personen vara Per Svartvadet. Skillnaden i Dackells fall är att han varit i styrelsen i flera år, och nu senaste halvåret jobbat tätt ihop med Campese. Vi ska inte glömma att Campese kommer helt och hållet utifrån och därmed fått skapa en helt egen uppfattning om Dackell. Att han nu är övertygad om att Dackell är rätt man på posten, kan ju omöjligt ha någon koppling till Dackells spelarmeriter.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Rodrigo: Det är ju egentligen helt otroligt att Brynäs tar in någon som är helt oerfaren av att leda en större organisation, saknar utbildning och dessutom anställs med motiveringen att han är en vinnare och har hjärta för klubben.
Kommentera