Brynäs IF

710588 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1930682

Sv: A propósito de nada
Axle San:
"Powerfade: "Melin är kompetent. Problemen låg hos Brynäs med ett spelarråd som har för mycket att säga till om. Att de inte tycker att spelsätt och träningar är kul eller att de inte har disciplin att köra hårt utan att tränaren flåsar dem i nacken är inte Melins fel"

Öh,så man kan inte lasta Melin för fiaskot tycker du? Har han inget ansvar i det som sker på isen? Är det inte tränarens jobb att sälja in spelsystemet och får spelarna att prestera?"

Klart Melin har ett ansvar. Håller med dig Alex SAN.
Och spelsystem har betydelse såklart. Kanske inte så myvket Gustav Nylander fartblindt har hävdat på FB.
Men.. ..det går inte att göra ett hyfsat HA-lag till svenska mästare genom ett bra spelsystem och/eller ledaskap. Eller ett felbyggt SHL-lag som Brynäs haft.
Det behövs spetsspelare bland både Mv, back och frwd.
Så är det bara.
För någonstans ska spelare gå vinnande ur man-mot-man-situationer. Och då är det personliga egenskaper som avgör: fysik, teknik, puckkontroll, självförtroende, motivation/djävlar anamma osv osv.
Sedan kemin, självförtroende och motivation hos laget göra stor skillnad. Där påverkar tränaren,Tränarbyte är ett klassiskt agerande som bevisligen gör skillnad mer än en gång, spelsystem påverkar också. Men man kan inte trolla.
Klart att missnöje sprider sig i dalar och någon pekas medvetet eller omedvetet ut att bära hundhuvudet. Och i den processen, eller i efterdyningarna, har även pokerfade en poäng.

Klart att ett dyrt lag inte är lika med en garanterad framgång. Men utan kvalitet jämnförbar med andra lag i toppen blir det jävligt svårt att lyckas för både lag/tränare.
Kommentera