Brynäs IF

713954 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1939510

Sv: A propósito de nada
Skrubben:

Problemet är att Brynäs talanger alltid lämnar oss efter genombrottet.

Det var en tydlig skillnad för 5-10 år sen. Järnkrok, Silvferberg, Bäckström, Markström gjorde alla 2-3 säsonger när de sågs som stjärnor i serien.

Hade vi haft kvar Lucad Carlsson, Ölund, Lindblom, Ikonen, Boqvist Jr och alla de spelat för lägre löner än sin förmåga hade vi idag haft ett kanonlag. Lindblom kanske är orealistiskt dock.. Han är för bra.

Samtidigt ser vi misslyckanden med att behålla spelare som Lööke, Brodecki och nu senast Westfeldt och antagligen Bjurström.


Kolla på Djurgården. Varför spelar inte bröderna Davidsson, Fjällby och Bemström i SHL? Varför spelar inte Hultström i KHL/Schweiz?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Att våra spelare inte spelar i NHL än beror väl på att de inte är tillräckligt bra och att vi haft tur att de valde bort AHL.Jonathan Davidsson skulle nog inte göra bort sig i NHL redan nu. Fjällby har en bit kvar. Men båda bröderna Davidsson och Fjällby flyttar efter säsongen.
Bemström är fortfarande junior. Rätt ovanligt att de flyttar till NHL. Han kom dessutom från Leksand där han inte ens var helt ordinarie under hela fjolåret. Fortfarande riktigt ojämn men riktiga spetsegenskaper framförallt med hans ruggiga skott.
Hultström skulle säkert kunna spela i KHL redan och gör nog det nästa säsong. Finns väl en anledning att han inte förlängt.
Han är likt Gunderson en av seriens bästa backar och har varit det alla år hos oss. Skulle vara vår viktigaste förlängning men jag har tyvärr räknat bort honom.

Sen är det alltid svårt att behålla alla unga lovande spelare om man är Brynäs och DIF även fast man alltid vill det. Vi får fram för många ibland och kan inte lyfta upp alla samtidigt. Vi har nu tappat Bernhardt och tidigare Holm till Växjö. Cehlin finns i Luleå av andra anledningar dock.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Järnkrok och Silfverberg stack när dom fyllde 22 år. Lindblom var 21 och Boqvist kommer vara lika gammal när han går.

Fattar inte varför du drar upp Djurgårdens spelare. Varför dom spelar i SHL istället för AHL? Alla spelare du nämner är yngre eller lika gamla som Boqvist. Förutom den äldre Davidsson-brodern, men han är väl helt enkelt sämre än Ölund som är lika gammal? Hultström är en betydligt äldre spelare än alla andra. Han är en late bloomer som förmodligen kommer sticka utomlands efter säsongen. Ser ingen relevans i exemplen du drar upp.
Kommentera