Brynäs IF

713130 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1948595

Sv: A propósito de nada
Såg en intressant tweet idag där en person listat alla avstängningar och vad varje spelare tjänar i lön, vilket man självklart också kan räkna ut iom böterna.
Men ytterst intressant såg jag i en sak.
Tittar man på våra tre spelare i Jensen (var avstängd hos oss), Danielsson samt Blomqvist så blir det sedan intressant att se FBKs Michael Lindqvist som ändå är en klasspelare för SHL-mått.
Men att han tjänar 85.000 tkr per månad.

Nu till min fråga - vem är det som avgör vad den lånande klubben i detta fall FBK får betala i lön till den utlånade spelaren? Är det NHL-klubben?
Eller är det % av hans lön som han hade där borta?
För 85.000 är ju helt jävla sinnessjukt lågt för att vara Lindqvist.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
mattiask: ”Nu till min fråga - vem är det som avgör vad den lånande klubben i detta fall FBK får betala i lön till den utlånade spelaren? Är det NHL-klubben?
Eller är det % av hans lön som han hade där borta?
För 85.000 är ju helt jävla sinnessjukt lågt för att vara Lindqvist.”

Inga konstigheter alls. Kontraktet Lindqvist har just nu med Färjestad är det kontrakt han skrev när han kom från Allsvenskan. I mitt tycke en väldigt hög lön för att vara ett så oprövat kort. Han signade i NHL, men när han sedan återvände hem denna hösten så återgick han till det ursprungliga kontraktet han hade med FBK.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mattiask: Jag har inget svar på din fråga med 235 000 i månaden för den 34 årige Danielsson......jisses
Kommentera

Sv: A propósito de nada
mattiask: Lindqvist är inte längre kontrakterad av Rangers, kontraktet är helt brutet. Så Färjestad står för hela lönen. Finns många exempel på listan som man blir förvånad över. Sen är det endast grundlönen som redovisas där, finns bonusar och andra upplägg som vi inte vet.

I övrigt är det sjukt hur hög grundlön Blomqvist har..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ser någon rubrik till en Plusartikel i GD att det är problem i laget därför att spelare är skadade och eller avstängda. Jag ser dock inte problemet:
Vi har en tränare som är bra på att "få ihop killarna i laget" - Dackell.
Vi har sparkat många spelare, dvs. vi har redan gott om spelare i laget.
Gråt någon annanstans!
Kommentera