Brynäs IF

714121 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1953537

Sv: A propósito de nada
Axle San: Säger långtifrån tvärtom, att klass alltid slår motivation. Men det är extremt svårt att veta ett lags kombinerade motivation bland 22 spelare. Att ett sämre lag slår ett bättre lag behöver långtifrån ha att göra med motivation, speciellt i en sådan sport som hockey som innehåller mycket slump och oväntade händelser. Att då försöka skohorna in den typen av klyschor som någon slags sanning eller regel kan bli fel. Händer rätt ofta med klyschor, man tycker det låter bra, känns rätt, eller något annat, så anpassar man sin sanning efter det. Confirmation bias som sagt.

Då antar man till exempel att Växjös stjärnor är trötta på serielunk för det passar in i den sanning man byggt upp. Man kan vrida och vända på det mesta sådär egentligen. Växjö har haft rätt bra underliggande siffror så det har nästan känts som att dom borde börjat klättra tidigare. Det är givetvis inte heller hela sanningen och klart det psykologiska spelar roll, men det är så svårt att sia om, vi famlar i mörkret där.

Många gör den här grejen med Örebro nu också, man drar fram klyschan om att ett lag blir bättre utan sin främsta stjärna, att gruppen går ihop. En väldigt typisk confirmation bias-grej för folk glömmer alltid när lag går sämre när stjärnan försvinner och minns alltid när lag går bättre, och får den grejen till en sanning. Örebro har också haft bra underliggande siffror hela säsongen men har haft problem med bla målvaktsspelet.

Kan det finnas någon sanning i att en grupp går ihop om den bästa försvinner? Säkert, men hur många gånger blir verkligen ett lag sämre kontra bättre utan sin bästa spelare, egentligen?

Mycket svammel här men tycker helt enkelt man ska tänka över gamla hockeysanningar ett par gånger.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Rodrigo: Det finns ju många faktorer som kan påverka en matchutgång. Skador, sjukdomar och personliga problem kan också påverka matcherna mycket. Jag minns en match där magsjuka härjade i Luleå och många av deras spelare spydde öppet i båset under match. Då synliggjordes verkligen en påverkande omständighet som inte syntes i statistiken.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Rodrigo: Jag försöker bara vara lite positiv och när vi nu är det sämre laget så får man ju hoppas att vi tar dem på underskattning eller varför inte tur..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/a/4d5odq/paille-kraver-miljoner-efter-valdsamma-tacklingen

Underbara CHL.... Hoppas det går vägen för Paille.

Att det finns lag som fortfarande vill vara med är en gåta för mig. Vill aldrig mer se Brynäs i den turneringen.
Kommentera