Brynäs IF

705139 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1961115

Sv: SILLY SEASON 2019
lapad:

Vad sägs om att Brynäs kanske ska slussa fram egna ungdomar istället för att värva unga spelare från hockeyallsvenskan.
Brynäs j18 och j20 utslaget tidigt är något som man borde göra något åt.
Pengarna i shl kanske borde gå till mer än bara värva in dyra panikvärvningar och istället ge juniorer chansen. Dom hade inte gjort det sämre
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON 2019
Steken84:

mv: Markström, Lindbäck, Lindbäck, Ersson, Dansk, Sandström

Backar: Djoos, Lucas Carlsson, Söderström, Ersson, Kinwall, Boqvist, Sandin, Bertilsson

Fwd: Bäckström, Rödin, Wännström, Rensfeldt, Fröberg, Rhodin, Silfverberg, Järnkrok, Lindholm, Lindblom, Sandin, Larsson, Boqvist, Ölund...

Detta är ett axplock av de juniorer som Brynäs fått fram de 10 senaste åren som idag spelar i NHL, AHL eller SHL.

Det är lite dumt att klaga på juniorverksamheten för att Brynäs haft en dålig säsong där. En säsong där dessutom Söderström klev fram, som väntas gå i första rundan i draften.
Låst ämne

Sv: SILLY SEASON 2019
Steken84: Du har en poäng. Men just eftersom J20 är svagt just nu behöver vi få in fler unga spelare utifrån. Föreningen siktar naturligtvis på att förbättra ungdomsverksamheten, men det sker inte över en natt. Nu har vi de J20-spelarna vi har, det viktiga är att skapa en bättre morgondag.

Men även när vi hade fantastiska kullar värvade vi från Allsvenskan. 90/91-kullarna var magiska i Brynäs, men vi hämtade ändå in Ekholm från allsvenska Mora.

Hur som haver, de allsvenska spelarna som Brynäs hämtar in nu förtjänar att få chansen i SHL och hade antagligen hamnat i SHL ändå. Och det är mycket bättre att SHL-lag satsar på unga allsvenska spelare än på mediokra importspelare.
Låst ämne