Brynäs IF

713107 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1961121

Sv: SILLY SEASON 2019
Steken84:

mv: Markström, Lindbäck, Lindbäck, Ersson, Dansk, Sandström

Backar: Djoos, Lucas Carlsson, Söderström, Ersson, Kinwall, Boqvist, Sandin, Bertilsson

Fwd: Bäckström, Rödin, Wännström, Rensfeldt, Fröberg, Rhodin, Silfverberg, Järnkrok, Lindholm, Lindblom, Sandin, Larsson, Boqvist, Ölund...

Detta är ett axplock av de juniorer som Brynäs fått fram de 10 senaste åren som idag spelar i NHL, AHL eller SHL.

Det är lite dumt att klaga på juniorverksamheten för att Brynäs haft en dålig säsong där. En säsong där dessutom Söderström klev fram, som väntas gå i första rundan i draften.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON 2019
Johannes Hedberg:

Jag vill inte veta vad Brynäs fått fram för egna spelare de senaste 10 åren.
Det jag vill veta är vart Brynäs är på väg just nu. Idag!
Jag drar jämförelsen med modo. Dom var experter på att ta fram talanger och helt plötsligt så slutade man med det och började värva medelmåttor istället. Min fråga är väl om Brynäs är på väg mot samma öde?
Låst ämne

Sv: SILLY SEASON 2019
Johannes Hedberg: Fast så var det för Modo också en gång. Titta igen på spelarnamnen du skrivit så ser du att vi hade några gyllene generationer men också att det var ett tag sedan.
Nu handlar det främst om något enstaka namn i varje kull (i bästa fall). Sandin och Boqvistarna var dessutom värvade utifrån och inte lotsade via regionala klubbar, TV pucken och U16.
Brynäs är tyvärr tämligen oattraktivt bland de som söker hockeygym på nationell nivå och det kommer några magra år framöver.
Tycker också att det är fantastiskt kul med alla stjärnor som Brynäs lotsat fram och/eller fostrat, sanslöst bra, men det generar tyvärr inte automatiskt nya framgångar.
Låst ämne