Brynäs IF

714045 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1966015

Sv: A propósito de nada
munkas: Det är svårt att veta vilka spelare som kommer till Brynäs men man kan kanske kolla på lite siffror och göra ett räkneexempel.

Brynäs ska ju enligt planen bli bättre nästa säsong och man ska göra det genom att spela "en offensiv hockey med puckinnehav", enligt Dacke. Det måste ju betyda att man måste göra flera mål än man gjort i år. Om man vill upp på 6:e plats behöver man göra 141 mål om man kollar genomsnittet för det lag som kommit sexa de 4 senaste säsongerna, dvs så länge man haft 14 lag i serien.

Brynäs gjorde den här säsongen 116 mål. Man måste alltså göra 25 mål till mot i år om man bara räknar antal mål.

Jag tycker det känns rimligt att anta att alla nuvarande spelare gör lika många mål nästa säsong som denna säsongen. Naturligtvis kommer någon att göra fler mål, men lika säkert är att någon kommer att göra färre och utslaget på hela truppen så blir det samma summa.

Man tappar/släpper/förnyar inte med några spelare; Bertilsson, Gunderson, Kellman, Nilsson, Bjurström och vad vi vet troligtvis Kousal, Sallinen, Cerveny. Detta tillsammans med några junisar och Jensens mål blir 48 mål.

Så totalt behöver Brynäs värva in 73 mål för att nå topp 6.

2 utespelare är värvade och ytterligare 4 forwards och en back ska in. Gissar att Lindelöf gör 2 mål och Zetterberg 8 mål.

Då återstår 53 mål som ska göras. Ska man hoppas på att Brynäs hittar en back som ersätter Gundersons 8 mål. Det måste isf vara en absolut toppback i shl, troligtvis topp 5 i hela ligan.

Då återstår 45 mål på 4 forwards, dvs cirka 11 mål var. Det betyder att Brynäs behöver ha 6 spelare som gör 11 mål eller fler (inklusive Danielsson & Boqvist) och det låter ju inte omöjligt. MEN, bara ett lag i årets shl hade 6 spelare som gjorde så många mål och det var Färjestad som gjorde flest mål. De flesta andra lag hade 3 eller 4 spelare som gjorde fler än 11 mål.

Slutsatsen blir att det blir väldigt svårt att få in 4 spelare som kan göra 11 mål var, inte ens säsongen 16/17, då Brynäs kom femma, gjorde så många spelare så många mål. 5 spelare kom upp i den poängskörden. Skillnaden då var att man hade 2 spelare som gjorde 22 och 23 mål i Lindblom och Clark. En annan intressant fakta vara att Lindblom och Clark hade mindre istid per match än Brynäs nuvarande första kedja.

En trolig viktig faktor är istid och nuvarande förstakedja behöver betydligt mer istid för att göra sina poäng. Får man en fungerande andrakedja kanske istid kan jämnas ut mellan första och andra, men frågan är om Danielsson och Boqvist kan bibehålla sin produktion med mindre istid. Inte så troligt och inga andra lag i serien lyckas ju sprida ut målskyttet på två kedjor heller.

Mina slutsatser blir att Brynäs spelare längre ned i hierarkin bidrar med för få mål för att kunna avlasta de 2 ledande enheterna. Detta är något man ärvt från BZ som värvade på tok för mycket brunkare. Och eftersom man troligtvis inte kan sprida ut målskyttet i den utsträckning man vill på 2 kedjor så kommer det troligtvis att behövas 2 spelare som kan bidra med lika mycket mål som Clark och Lindbloms 20 mål var. Kan Rödin vara en av dom spelarna, det är möjligt. Men sen måste en till spelare in av absoluta toppklass i shl.

Ett stort jobb men inte en omöjlig uppgift. Men att sikta högre än en sjätteplats redan nästa år blir nog extremt svårt
Kommentera