Brynäs IF

715371 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1978404

Sv: SILLY SEASON 2019
Tjurn : Berglund har givetvis högre potential än Rödin. Det är nästan gulligt vilken status Rödin har bland Brynäsfansen. Han är en fantastisk spelare såklart men han är inte på den nivån Berglund ändå har i sig. Men givetvis ska Rödin rankas som en av de 10 bästa nyförvärven.

Sigalet är verkligen inte en topp-10 back i min bok. En av backarna med sämst corsi i Frölunda föregående säsong. Han är väl lite som Tom Nilsson hos oss. Duktig i BP och en hyfsad back för ett andra eller tredje backpar. Det är ju ingen Gunderson eller ens Bertilsson ni värvat. Dessutom i en ålder då man snarare dippar än går framåt.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON 2019
majk: i nhl köper jag att Berglund har varit en bra spelare inget snack men han har inte bevisat nått på stor rink jo okej i västerås men faktum är att han va ju inte ens lysande där! Ja är inte alls säker på att han kommer va lika dominant som rödin va innan han stack men tiden lär väl utvisa vem som får rätt! Tror att Josefsson passar mycket bättre här i sverige
Låst ämne

Sv: SILLY SEASON 2019
Rödin och Berglund ÄR två mycket bra spelare.
Att jämföra dagsformen på dessa mot varandra utifrån historik är väldigt vanskligt.
Inte bara det att skador sätter sin prägling på en spelares påvisad kvalitet utan också vilka spelaren spelar tillsammans med deras status, vilka från motståndarlaget som är på isen då spelaren i fråga är på isen, istid, osv osv till stämning i hallen, familjesituation och omdömen i massmedia.
Allt spelar in.
Berglunds CV smäller helt klart högre än Rödins, men säger inget om vem som lyckas bäst i år i shl.
Jag skulle väldigt ofrivilligt välja bort Rödin - även för Berglund, om inte enbart för spetskompetensen, så iaf för brynäshjärtat han besitter.
Självklart ska Rödin också vara kapten före blomman.
Oavsett om blomman skulle vara en bättre informell ledare,
Rödin kan sätta handling bakom orden på ett sätt jag inte tror blomman någonsin har, eller kommer att kunna, påvisa.

Men Berglund hade jag sagt JA till alla dar i veckan om jag blev tvungen att välja ja eller nej! ALLA GÅNGER!!!
Låst ämne

Sv: SILLY SEASON 2019
majk: Nu får du dra i nödbromsen här :) Hur kan du vara så säker på att Berglund har högre potential än Rödin? Rödin har visat med råge vad han går för i SHL. Han har haft sjuk otur med skador som, precis som Davey påpekar, troligtvis hindrade att han tog en plats i Cannucks. Berglund har å andra sidan aldrig spelat i Elitserien/SHL så du kan inte säga med 100% säkerhet att han kommer bli bättre i SHL än Anton Rödin. Berglund har varit fantastisk i en viss roll i ett lag i NHL. Vad säger att han kommer vara exakt lika bra i Djurgården och på stor rink med ett annorlunda spel? Du brukar vara vettig, faktiskt unikt vettig för en gårdare så det kan mycket väl visa sig att du har rätt i slutändan. Enda jag försöker säga är att jag inte tycker du ska vara just så säker på att det kommer bli som du säger :D
Låst ämne

Sv: SILLY SEASON 2019
majk: Rödin är bättre, solklart.
Låst ämne

Sv: SILLY SEASON 2019
majk: Så dominant som Rödin var innan sina skador så vet man inte riktigt, han kanske hade kunnat ta en tröja i NHL.
Låst ämne