Brynäs IF

715371 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1978407

Sv: SILLY SEASON 2019
majk: Nu får du dra i nödbromsen här :) Hur kan du vara så säker på att Berglund har högre potential än Rödin? Rödin har visat med råge vad han går för i SHL. Han har haft sjuk otur med skador som, precis som Davey påpekar, troligtvis hindrade att han tog en plats i Cannucks. Berglund har å andra sidan aldrig spelat i Elitserien/SHL så du kan inte säga med 100% säkerhet att han kommer bli bättre i SHL än Anton Rödin. Berglund har varit fantastisk i en viss roll i ett lag i NHL. Vad säger att han kommer vara exakt lika bra i Djurgården och på stor rink med ett annorlunda spel? Du brukar vara vettig, faktiskt unikt vettig för en gårdare så det kan mycket väl visa sig att du har rätt i slutändan. Enda jag försöker säga är att jag inte tycker du ska vara just så säker på att det kommer bli som du säger :D
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: SILLY SEASON 2019
Javelorm: Sen har ju Berglund sin psykiska ohälsa också, inte säkert att han får ihop det i Djurgården.
Låst ämne

Sv: SILLY SEASON 2019
Javelorm: Givetvis finns det frågetecken kring både Berglund och Rödin. Skulle det inte göra det skulle de inte spela i SHL. Förmodligen skulle Rödin också tagit plats i NHL om det inte var för skadorna. Men Berglund har visat att så sent som säsongen 17/18 så var Berglund nästan på 0.5ppg i NHL. Det har aldrig Rödin varit i närheten av. Berglund har högre poängsnitt i NHL än vad Rödin har i AHL som exempel.
Berglund har ändå rätt mycket efarenhet av stor rink. Spelat det under hela uppväxten och inte som det var något problem med rinkstorleken när han spelat VM eller under lockoutsäsongen då han var helt dominant(dock i allsvenskan). Det är ju ingen okänd transatlant vi snackar om.

Jag kan givetvis få fel men då tror jag det beror på att Berglund fortfarande inte mår speciellt bra. Och det hoppas nog ingen på.
Både Rödin och Scott är väldigt bra värvningar men det är inte på samma nivå som värvningen av Berglund. Sen som jag sagt tidigare så hade jag nog ändå valt en kulturbärare(Rödin, Josefson) på ett långt kontrakt än Berglund under en säsong.
Låst ämne

Sv: SILLY SEASON 2019
Haha, man måste verkligen beundra Campese som tar sig tid att diskutera på twitter på sin semester. Snacka om att brinna för sitt jobb.
Låst ämne