Brynäs IF

714192 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1982574

Sv: A propósito de nada
Har sagt det förr och säger det igen. Ju oftare Nicke inte har bra spelare runt omkring sig så kommer inte han producera!

Första kedjan känns given. Men i andra är Nicke-Tomi-Ölund det absolut bästa alternativet fram tills Boken/ersättaren kommer in i laget.

Tredje håller ändå bra SHL klass i Zäta-Jacke-Jocke.

Fjärde är det öppet face bland yttrarna. Dock tycker jag Solem verkligen visade framfötterna i dagens match! Rivig, avog och frejdig med ett jävla krigande!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
wiDDing86: Kan redan säga nu efter 3 träningsmatcher att jag har väldigt svårt att se Asklöf ta en plats på 12 forwards när serien startar. Han har inte åstadkommit ett smack dessa matcher hittills, och han är ju en spelare som behöver visa framfötterna på försäsongen till skillnad från Danielsson som hittills åkt på en skridsko.

Solem tror jag mer på, även om jag på sikt är skeptisk till hans tvåårsförlängning också. Hans absoluta maxtak för vad han kan bli som hockeyspelare är en habil SHL-spelare. Han hade nog mått bra av att ta några år i allsvenskan först. Lite som Elefalk gör denna säsong.

Forslund tycker jag heller inte har fått så mycket uträttat i en andrakedja hittills. Summa summarum är att vi har ett stort hål att fylla i andrakedjan så länge Boqvist (eller hans ersättare) inte är på plats. Mitt förslag är att testa att köra Blomqvist som ytter där. Han har sett het ut hittills och jag tror han kommer göra en bra säsong med tanke på att kontraktet går ut. Eventuellt testa Rohdin (jag vet att han var skitdålig förra säsongen när han fick spela högt upp i kedjorna, men kan samtidigt hoppas på att han växlat upp denna säsong. Sett lovande ut hittills).

Det här att köra en speedig spelare i andrakedjan bredvid Danielsson och Ölund/Sallinen låter bra i teorin. Men det funkade inte i praktiken förra säsongen och har inte fungerat denna försäsong heller. Forslund och Mannberg har helt enkelt för dåligt hockey-IQ för att komplettera en andrakedja. Blev tydligt idag när jag såg matchen live.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
wiDDing86:
Jag håller med dig om uppställningen.
Enda sättet att ge ölund en ärlig chans också med bra kedjekamrater.

Solem tror jag på. Betydligt mer än jag tror på asklöf och Westlund.
Asklöf har talang men väger för lätt för att bli centern som leder en lina in i anfallszon då motståndarna står upp och går hårt på kropp, och jag tvivlar att han går in och effektivt tar kampen framför motståndarmålet också. Westlund har tyngden jag uppskattar, men något saknas där. Hoppas detta år i ha gör honom gått.
Får solem chansen att närvara på lite fler landslagsaktiviteter så växer han nog ytterligare. ”C” i u20 och test i herrlandslaget säger ju lite iaf.
Kommentera