Brynäs IF

709881 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1982589

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Huvudet på spiken beträffande Forslund och Mannberg. När man som åskådare ser isen på ett bra sätt live, ser man också att de inte ser isen på samma sätt som toppspelarna gör. De är användbara som kontringsspelare, men är tveksam till deras förmåga att vara en del av ett lag som för spelet. Hade nog hellre haft smartare och spelskickligare talanger och färre spelare som dessa två, men det bör bli en stegvis utveckling åt det hållet om man fortsätter med ambitionen att föra spelet.

Ingman ser verkligen ut som ett fynd hittills. Precis den moderna backtypen som man vill ha i laget. Kanske inte den bästa skytten men han behärskar många delar av spelet, kaxigheten och aggressivteten på isen är en bonus.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Det Brynäs visat hittills gör verkligen att man blir sugen på hockey. Vi känns klart vassare än i fjol, har jättesvårt att se hur vi inte ska bli det.

Målvakter:
Gäller att vi tar tillvara på Erssons flow nu och ger honom chansen. Kan bli succé. Minst 50/50 speltid mellan honom och Jocke, kanske mer för Ersson.

Backar:
Var på förhand mest orolig för den här lagdelen med oetablerade spelare som offensiva kort. Men spelare som Ingman, Norin och Lindelöf övertygar. Sigalet är mycket bättre offensivt än jag trodde, inte spektakulär men otroligt funktionell, gör "allt" rätt. Lär spela PP? Lätt att störa sig på kantigheten hos Andersén och Kilström men man får se till deras uppgift, de ska vara stora och tunga i försvaret. Behövs såna också.

Forwards:
Förra säsongen skulle Danielsson-Kellman-Boqvist leda laget. Helt annan tyngd nu med Descheneau-Scott-Rödin, helt annan klass. Framförallt är inte Danielsson tillräckligt bra för att ha en bärande roll. Förhoppningsvis kan vi få igång honom hyggligt i en andrakedja. Slog mig redan på försäsongen förra året att jag var väldigt överraskad över hur dålig speluppfattning han har, och det står fast ännu. Sallinen och Ölund är två fina centrar att bygga andra- och tredjekedjan kring. Blomqvist och Rohdin har kemi, de bör fortsätta ihop. Sen är Mannberg en given startspelare för mig, han bidrar med mycket.

Nu vill jag också drömma lite, om både Söderström och Boqvist återvänder ser jag följande:

Descheneau - Scott - Rödin
Zetterberg - Ölund - Boqvist
Danielsson - Sallinen - Mannberg
Rohdin - Blomqvist - Alcén

Sigalet - Söderström
Kilström - Ingman
Andersén - Lindelöf
Lundgren - Norin

Ersson (Eriksson)

Men just nu (mycket trubbigare framåt, vi behöver Boqvist!!!):

Descheneau - Scott - Rödin
Danielsson - Sallinen - Mannberg
Zetterberg - Ölund - Asklöf/Forslund
Rohdin - Blomqvist - Alcén

Sigalet - Ingman
Kilström - Norin
Andersén - Lindelöf
Lundgren - Ersson

Ersson (Eriksson)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Lyssnade på intervjun med MS.
Den attityden som han hade till spelet i 1och 2
kontra 3:e tycker jag om. Han sa att det va skit, försökte inte linda in.
Sen kravsättningen som har höjts gillar jag oxå.
Sen kan man se att Blomman slapp C gjorde honom gott.
Kommentera