Brynäs IF

710588 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1982798

Sv: A propósito de nada
munkas: Brynäs har ju i stora delar kvar samma lag som kom 11 förra säsongen, hur dessa spelare ska bli topp 6 spelare över en natt, eller försäsong, har iaf jag svårt att se.

Brynäs tappade sina 3 bästa backar och sina 2 bästa forwards. Visst har vi fått in spelare som kan ersätta förstalinan, men Brynäs skulle behöva behållt förstalinan och fyllt på med rödin, scott och jd för att utmana om en topplacering, och då har jag inte ens nämnt backarna.

Nu verkar Brynäs få samma problem som förra säsongen att man inte har en fungerande/producerande andraformation och lägg då till oprövade backar i mångt och mycket (sigalet) kan inte spela non stop).

Riktigt kul att Brynäs hittat vägar att vinna i träningsmatcherna, men jag är väldigt orolig för kommande säsong - om målsättningen är att komma topp 6 som det snackas om.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Ove Myling:
Håller med dig.

Dock topp 6? Det var väll kvarten som var målet. Har man gått ut med andra mål igen som jag missat? Mål i en 3årsplan bör inte revideras åt något håll. (Jag följer inte massmedia spec. just nu)

1stalina hade man teoretiskt på papperet i rödin-scott-Danielsson men med jeadon fick vi det i praktiken. Ska de tugga is som första i fjol?

Danielsson kunde man hoppas mer på efter att ha sett honom när det lossnade i fjol.
Var ölund på g så kunde sallinen erbjudas kontrakt tycker jag - någon av dessa 2 kunna hålla en bra nivå för en andra lina. Däri ligger ingen kritik från mig utifrån 18/19. Men floppar båda kräver jag handling.
Men en till forward i nicky - s/ö - x kedjan var och är det skogstokigt behov av ff på lång sikt, spec om ö/s ska centra varsin lina (vilket idag inte kan bli aktuellt om ingen annan forward växer och exploderar med kvalitet in i 2dra.)

Sedan sigalet kan som du skriver inte spela non stop, och vad händer om han blir långtidsskadad? En klassbackspar behövs, ff i ett slutspel.

Så som jag ser det borde man tagit in en klassback och en klassforward till (egentligen primärt för jeadon, men nu till 2dra) innan försäsongen.

Att vi inte har bra spel generellt hela tiden är ok nu initialt iom försäsong. Att vi kan resa oss är det som visar nivån vi ska motiveras att ligga på. Det är positiv vändning från ifjol. Det är där en bra tränare/ledare/coach kommer in och ska lyfta laget sista nivån konstant.

Men jag håller med dig. Laget är inte dimensionerat att bli bättre än i fjol map antal klasspelare.
Nu slog en chansvärvning in istället för i fjol där den slog helt fel.
Sen kan någon lyfta sig där det gick motsatt ifjol.
Men då hade vi på papperet spelare för två linor - men det slog fel i jj och kristo.
I år saknar vi på papperet 1 forward. Om vi inte ska ha 2 centrar i samma.
Vi kan gå bättre i år men det kommer då att beror lika mycket att de som vi hade förra året gå bättre i år (växer) samt att andra lag värvat sådär. (Tycker generellt att det, bortsett från de 4-5 i topp, ser ut som flera andra inte lyft sig i sina värvningar heller).

Jag gissar att med hur jeadon visat sig och hur andra lag ställt upp, att kvarten inte alls är orimligt mål om man är beredd på att agera under säsongen - kostar troligen mer att agera agilt men samtidigt spar man peng nu iom att inte värva.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Nån som har koll på exakt när sigalet gör boardingen i tredje har missat den å vill se den eftersom nån tycker den är likvärdig med den på Paille
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: ” men jag är väldigt orolig för kommande säsong - om målsättningen är att komma topp 6 som det snackas om”

Varför är du mer orolig om målsättningen är topp 6? Jag ser det bara som positivt att dom siktar högt. Hade dom gått ut lågt och sagt ”vi siktar på kvartsfinal”, vilket indirekt betyder att det är ok att komma 10:a, ja då hade jag blivit mer orolig. Hade inneburit att ledningen hade accepterat ytterligare en skitsäsong. Nu bör det innebära att vi får se förändringar om vi gör ytterligare en katastrofstart på säsongen för 3 året i rad.
Kommentera