Brynäs IF

713059 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1992284

Sv: Örebro - Brynäs 2019-10-03
ellis: Lite tankar kring att du tycker Brynäs skulle gått in och städat av Modo igår. Modo kom 2:a i grundserien ifjol och 3:a året innan, så det är inget bedrövligt lag, vilket kommer visa sig när serien sätter sig.

Igår mötte vi fjolårets 2:a i räddningsprocent i målvaktsligan i Peslavara (MODO) och idag blir det 1:an i Sara Grahn i Luleå.

Brynäs däremot har osäkra kort på målvaktsidan. Hade man bytt målvakter igår hade väl matchen nog slutat 7-1 eller något. Nu borde Brynäs ändå ha vunnit med ett par mål, hade matchen spelats om 100 ggr hade nog Brynäs vunnit 95 ggr iaf. Det var en ORGIE i missade målchanser av sällan skådat slag.

Men i damhockeyn är det extremt viktigt med en bra målvakt, då de sämre lagen sjunker ihop och kör igelkott försvar framför egen målvakt, och det är svårare att göra mål från distans för damerna då de inte skjuter lika hårt.

Sedan ska du ta Brynäs PR om att laget ska vinna SM-guld med en nypa salt, herrarna hypas upp också bra mycket mer än vad laget är bra på pappret.

Om du tittar på SHL är det inte bara för topplagen att städa av bottenlag eller ens mittenlag, men det verkar som många tror att damerna med ett helt nytt sammansatt lag ska lyckas göra det.

Brynäs målvakter är osäkra kort, backsidan hyfsad och forwards är mycket bra. Kan man sätta sina chanser och sluta finlira och istället gå direkt på mål kan man få en betydligt enklare resa, men det blir inte lätt.

Jag har också mina dubier om Brynäs räcker till mot HV och Luleå. Nu får vi se idag hur damerna hanterar Luleå, det blir ett riktigt eldprov. Speciellt om det blir mer folk än vanligt och ståhej!

Tar sig Brynäs till semifinal i år, får det ses som godkänt, blir det respass innnan dess är det underkänt.
Låst ämne