Brynäs IF

544309 inlägg · 7741 ämnen

Inlägg #1993054

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: "En 3årsplan sjösattes och man skulle lägga om spelsätt till att bli spelförande och offensivt. Verkställare av den omläggningen skulle alltså den tränare (Sunken) som spelade den mest destruktiva och tråkiga gnethockeyn man sett på år och dag."

En "gnethockey" som Sunken av nöden tvingades praktisera när han tog över som HC och inte hade samma offensiva krafter i laget att tillgå som han har idag.
Du sitter och drar slutsatser efter 7 omgångar om hur det kommer att se ut framöver.
Varför drar du isf dina slutsatser enbart utifrån hur det sett ut i de matcher där vi slarvat i offensiven och åkt på spelvändningar som vi torska på?
Med din logik kan jag ju isf lika gärna peka på hur det sett ut mot Frölunda, Djurgården och till viss del LHC och FBK. Isf lika klara bevis på att MS har förmågan att verkställa den offensiva hockey vi vill spela som att matcherna mot Leksand och Örebro skulle vara bevis på motsatsen.
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge: Först vill jag skriva att det är roligt att så många äntligen fått upp ögonen för hur kunnig Mylingen är, kallad ett orakel av vissa. Kul!

"En "gnethockey" som Sunken av nöden tvingades praktisera när han tog över som HC och inte hade samma offensiva krafter i laget att tillgå som han har idag."

Har han verkligen bättre offensiva krafter att tillgå idag?

"Du sitter och drar slutsatser efter 7 omgångar om hur det kommer att se ut framöver."

Du har lite fel om att jag har dragit slutsatser efter 7 omgångar, jag skrev att det skulle se ut såhär redan innan serien startade. Jag förutsåg att Brynäs inte skulle kunna spela en offensiv hockey och vara spelförande. Kompetensen för det finns inte i varken ledning eller trupp.

"Varför drar du isf dina slutsatser enbart utifrån hur det sett ut i de matcher där vi slarvat i offensiven och åkt på spelvändningar som vi torska på?
Med din logik kan jag ju isf lika gärna peka på hur det sett ut mot Frölunda, Djurgården och till viss del LHC och FBK. Isf lika klara bevis på att MS har förmågan att verkställa den offensiva hockey vi vill spela som att matcherna mot Leksand och Örebro skulle vara bevis på motsatsen"

Nu är det ju så att TOTALT sett har Brynäs inte varit tillräckligt bra i inledningen. Fakta är att man gjort näst minst mål i serien och släppt in näst mest. Inte godkänt. Och tydligen är det så att även högsta sportsliga ledning, Dacke, inte heller är nöjd och ju säger att man "varit för naiva" och "skenat iväg". Nu ska defensiven prioriteras. Du skriver ju att man behöver göra "några små justeringar". Jag kan säga att små justeringar räcker inte. Tar man inte dom poäng som krävs så går man över till ett spel som ger poäng utifrån dom förutsättningar som finns, och det är en tight riskminimerande defensiv med snabba omställningar - alltså ganska långt från den hockey man initialt tänkt spela.

Om en sak hade jag fel, och det var att jag trodde det skulle dröja längre innan man gick tillbaka till gnethockeyn men man väljer redan nu att stoppa blödningen. Sen får vi se ikväll om det blir en total tillbakagång till igelkottsförsvar eller inte. Tror att igelkottförsvar krävs för att man ska kunna vinna mot Luleå och Skellefteå.
+9
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Det som jag kan se i detta ”nya” spelsätt som Brynäs kommer spela, är att man ska vara mer nogräknad i defensiven.
När man först ska räkna in i defensiven, och sen ska se var man har sina medspelare när man har erövrat pucken.
Så kommer det ju ta den tiden som man inte har i dagens hockey. Då kommer man ju att möta ett samlat försvar, vilket gör det såå mycket svårare att göra mål och få bättre självförtroende.

Därav min oro över tillbakagången i spelsätt.
Vilket det är, oavsett hur du tolkar det.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Att man är tveksam till att det mirakel ska ske beror mycket på detta uttalande nedan från Dackell i vintras. Jag är tveksam om han är rätt man för den här rollen i Brynäs.


"Sportdirektören ser moralen som en positiv sak i laget. Något som tycks vara en av orsakerna till att Brynäs ser ut att vilja förlänga med nuvarande tränare Magnus Sundquist.
– Det är något som står ut hos oss. Den moral vi visar, att gå ut och vinna fast vi inte har spelet. Och på det sätt vi gör det, när formen inte är på topp. Vi offrar oss hänsynslöst för varandra och det ser jag som grymt positivt och det tyder också på ett bra ledarskap. Att man får ut det av grabbarna och de visar sin offervilja, att de spelar efter den form man är i"Som någon skrev tidigare så har laget bara spelat in 36 poäng på 33 matcher med Magnus som huvudtränare.
+3
Kommentera