Brynäs IF

544320 inlägg · 7741 ämnen

Inlägg #1993041

Sv: A propósito de nada
munkas: Tyvärr, måste jag ändå skriva, såg jag detta långt innan det hände. Har funderat en del på VARFÖR det gått som det gått.

Jag anser att Brynäs saknar ödmjukhet (och besitter en viss dos av hybris).

En sportsligt ansvarig tillsattes (Dacke) utan några som helst meriter och helt grön på posten. En ny sportchef (Sundlöv) kom in som inte rosat marknaden och dessutom varti hårt ifrågasatt när han verkat i klubben.

En 3årsplan sjösattes och man skulle lägga om spelsätt till att bli spelförande och offensivt. Verkställare av den omläggningen skulle alltså den tränare (Sunken) som spelade den mest destruktiva och tråkiga gnethockeyn man sett på år och dag.

Dessutom försvann 4 av 5 i toppen på den interna poängligan, i det lag som gjorde näst minst mål i hela serien. Av dessa spelare ersattes inte ens alla med likvärdiga när man skulle behövt ersätta alla plus förstärka det lag som kom 11:a förra året.

Med denna bakgrund var det inte svårt att se att det skulle bli en katastrofstart igen.

Och om jag kan se det, borde väl "kunnigt yrkesfolk" kunna göra detsamma. Men man har helt blundat för alla dessa invändningar och, som det verkar, bara tänkt: vi är Brynäs och det här kommer att gå bra - fast att det är ganska uppenbart att det INTE skulle göra det.

Det kallar jag att sakna ödmjukhet iaf!

Gör om gör rätt!
+9
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: AMEN!! Förjävla bra skrivit!
+2
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: "En 3årsplan sjösattes och man skulle lägga om spelsätt till att bli spelförande och offensivt. Verkställare av den omläggningen skulle alltså den tränare (Sunken) som spelade den mest destruktiva och tråkiga gnethockeyn man sett på år och dag."

En "gnethockey" som Sunken av nöden tvingades praktisera när han tog över som HC och inte hade samma offensiva krafter i laget att tillgå som han har idag.
Du sitter och drar slutsatser efter 7 omgångar om hur det kommer att se ut framöver.
Varför drar du isf dina slutsatser enbart utifrån hur det sett ut i de matcher där vi slarvat i offensiven och åkt på spelvändningar som vi torska på?
Med din logik kan jag ju isf lika gärna peka på hur det sett ut mot Frölunda, Djurgården och till viss del LHC och FBK. Isf lika klara bevis på att MS har förmågan att verkställa den offensiva hockey vi vill spela som att matcherna mot Leksand och Örebro skulle vara bevis på motsatsen.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Bra sammanfattat, jag måste säga att det är uppfriskande när du skriver dessa mer seriösa inlägg.

Sen kan man ju hoppas att allsvenska poängkungar från VIK växer ytterligare i SHL och att det fortfarande kan hända.

Nåt som förvånat mig är dyra kontrakt med brunkare som är skrivna på flera år dessutom. Vi får hoppas att även de lyfter sig rejält.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: håller helt med dig,MS är inte en coach som rent historiskt spelat ”fröjdig offensiv hockey” som Dacke säger,sen att alla som nu styr klubben och är i båset har blivit sparkade för typ 6-7 år sedan och nu är tillbaka känns väl som att man försöker återgå till vad man en gång var och som ej funkade,man behöver något nytt som när bengtzen och bulan styrde!
+2
Kommentera