Brynäs IF

544312 inlägg · 7741 ämnen

Inlägg #1993254

Sv: A propósito de nada
mk: Om du nu är orolig så borde det väl isf vara över att man fortsätter att gå bort sig i ivern att snabbt ta tillbaka pucken, genom förhastade och chansartade avvägningar i offensiv zon. Det är ju där problemet legat, inte spelet i egen zon.
Med bättre avvägningar i offensiv zon ökar möjligheterna att både snabbt och säkert erövra pucken högt upp i banan, vilket gör det svårare för motståndaren att hinna ställa upp sig i samlat försvar.
Utöver ”tillbakagången” till bättre avvägningar i främst offensiv zon så ser jag ingen tillbakagång öht vad gäller hur vi ska uppträda i övriga delar av banan.
Det verkar ha blivit en höna av en fjäder hos många, en justering av spelet i offensiv zon tolkas obegripligt nog som en tillbakagång till defensiv gnethockey.
+2
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Huge: Hahaha, såhär skrev du första oktober:

Problemet är ju ifall MS, Dacke och Molin läser vad mylingen skriver härinne så lär det omgående bli en återgång till fjolårets spel.
Och beviset för att vårt nya spelsätt enligt nämnda myling inte kommer att funka är att det än så länge inte gett nåt RESULTAT.
Visserligen bara 4 omgångar spelade av 52 och med bra spelmässiga resultat i 3 av matcherna, men helt klart ett tvärsäkert och tillräckligt stort underlag för bedömningen att man redan ikväll borde återgå till fjolårets spelstrategier.
Eller vad tror du?
Synd bara att Söderström nu bestämt sig för att återvända, vad ska han här att göra när vi ändå inte har ett lag som har förmågan att vara spelförande?
Ja, iaf enligt mylingen & Co..."

3 omgångar senare och en rejäl kris. Skulle dom ha lyssnat redan då på Myling eller inte? Vad tycker du?
+5
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Av det jag har sett under matcherna så ligger en del av problemen i att man har spelat fast varandra. Allt för att vara ett spelande lag. Eller så har det blivit en eller två pass för mycket i lägen där motståndarna lätt kan bryta och få snabba spelvändningar. Våra forwards har då befunnit sig djupt i motståndarnas zon.

Fila bort dom här misstagen och ha lite mer defensiv beredskap som forward. Då kan det börja trilla in vinster.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Huge: Ja jag tror att vi kommer att få se en glädjande skillnad mot för tidigare.

Dom har ju tryckt mycket på när man ska pincha och när man inte ska göra det. Ove skällde ju lite på träning när det var fel avvägning vid pinch. Så förhoppningsvis så har budskapet satt sig.

Spelet i egen zon var ju inte svagheten, utan att man lät motståndarna köra motorväg in i deras zon på kontring.
Tror det kommer att bli bra ändå, men det gäller att alla är beredda på hårt jobb och backchecka bättre på forwardssidan.
+1
Kommentera