Brynäs IF

715068 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #1996790

Sv: Växjö Lakers - Brynäs IF 2019-10-19
Jag kritiserade Sunkens IGELKOTT-boxplay efter 2 matcher, då vi låter motståndaren ha shooting gallery medans vi agerar extremt passivt med liten box och vanligtvis blir kvar i egen zon hela BP. Vi utnyttjar inte heller de skridskoskickliga spelare vi har med det systemet, varken till att stressa motståndaren eller hota med kontringar. Jag fick då rejält svar på tal med att Sunken hade kontroll på läget och att jag är en okunnig läktarcoach etc. Efter 10 matcher ligger vi nu på plats 13 av 14 lag i BP med otroligt mycket sämre resultat än lagen ovanför. Är det läge att revidera hur vi spelar boxplay? Eller är Sunken inne på rätt spår och det är bara att fortsätta på den inslagna vägen?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Växjö Lakers - Brynäs IF 2019-10-19
Lesky: Sunken fick kicken från Tingsryd 2017/18,Tingsryd låg nästsist i tabellen och sunken fick lämna klubben,man motiverade det med att man kan inte sparka 10 spelare så att då är det lättare att sparka coachen, vi har alltså en tränare nu som fick kicken från ett bottenlag i allsvenskan för mindre än 2 år sedan!
Kommentera

Sv: Växjö Lakers - Brynäs IF 2019-10-19
Lesky: Tror inte det är deras avsikt att bli passiva, det sker oftast när de blivit överspelade i något moment och motståndarna får ett etablerat PP. Mannberg och Forslund utgör hot om de får yta att vända spelet på, problemet är bara att Brynäs inte får tag på pucken och när man får de har de redan blivit trötta. Tror personligen att Mannbergs och Forslunds dåliga BP-spel är en av huvudorsakerna till att Brynäs läcker där, de är inte tillräckligt smarta och när boxen blir uppställd har de ingen räckvidd.

Brynäs har inte längre några forwards som är duktiga i BP, det känns snarare som att "de som inte platsar i PP" är mer eller mindre givna i BP bara för att man måste fördela istiden mellan spelarna. För typ 10 år sen hade laget BP-spelare som Hansen, Dackell och Molin, de var ljusår bättre i BP än vad de nuvarande är.
Kommentera

Sv: Växjö Lakers - Brynäs IF 2019-10-19
Lesky: är sunken inne på rätt spår med någonting.
Kommentera