Brynäs IF

711091 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2000330

Sv: IK Oskarshamn - Brynäs IF 2019-31-10
Pajen:
Dackell ersatte BZ tillfälligt, ett sökande av ny sportchef började. Campese Klubbdirektör. Dackell ville inte vara sportchef, Dackell kunde tänka sig själv i rollen som klubbdirektör, (utan ansvar för det sportsliga?) Sundlöv tog på sig rollen som sportchef, efter sina äventyr i Karlskrona och Modo. Campese klubbdirektör, från Västerås. Alla dessa chefsroller tog focus från invärvningar/påfyllning av nya spelare när kontrakten för de befintliga löpte ut. Amerikaner och Canadensare har ju endast tre år i en SHL klubb av skattetekniska skäl på sig innan ny klubbadress ska letas upp. Se exemplet Scott, vilken nu spelar för Brynäs en andra gång under sin karriär i Europa.
Dackell har använt Inge Hammarström som bollplank, då han inte axlade rollen som sportchef och ville kanske inte ta besluten angående värvningarna själv. Hammarsträm scoutade Peter Forsberg, Hammarström har därmed gjort sig ett namn i hockeyvärlden, men är kanske liite för focuserad på uppgiften att hitta en ny "talang" liknande Foppa. Nu växer inte sådana på träd och Lindelöf, Zetterberg, är inte exempel på Foppakaraktärer. Campese klubbdirektör. Hammarström ville kanske söka sina Foppadrömmar i trakten av Västerås.
Hammaström har gjort sitt, Brynäs bör värva nya spelare på andra vägar än genom Hammarströms styrda värvningsvägar, om det nu är Campese som drar i trådarna och vill ha in folk från HA i trakterna till Västerås. Hockeysverige är större än Västerås, trots att Västerås är Lidas hemmaklubb.
Brynäs behöver stryka kontrakten med Zetterberg, Lindelöf, Lundgren (BZ värvning), men även med Ingman och Norin. Brynäs måste köpa in färdiga backar för SHL och inte vänta på att exempelvis påtänkta stjärnor från västerås ska växa in i SHL. Brynäs har inte råd med att vara "plantskola" till Västerås...Brynäs åker ur SHL om man fortsätter på den inslagna vägen...Brynäs bör öppna upp för nytt tänk och där ingår inte heller Boqvist, som förra säsongen hade en bra roll i förstalinan, men en ineffektiv roll, då inga mål blev gjorda. Boken hade speeden, men inte målsinnet. Målen fabricerades av Kellman och Danielsson. Nu spelar Kellman i AHL, tänk så det kan gå..................
Kommentera