Brynäs IF

548142 inlägg · 7743 ämnen

Inlägg #2012461

Sv: Brynäs -Växjö 2019-12-07
Johannes Hedberg:
Håller med dig nästintill 100% -igt om resp. spelares omdöme.

Mannberg har också lyft sig över all förväntan redan från start. Jag har dock aldrig under hans tid i Bif förstått hur han kan ha landslagsmeriter. Det gör jag ff inte.

Danielsson är där också även om han inte bär sina linor.

Sigalet. Absolut en nyckelpjäs för Bif.

Blomman och rodhin får större plats i ett slutspel.

Alcen dock. Tycker inte han är där riktigt ens med alcenmått. Beror det på lite istid under säsongen? Kan han bli retstickan vi behöver i slutspelet om han fortfarande funkar bäst i defensiven?

Men
”Får vi tillbaka Rödin som vilat upp sig och blir bra i foten samt en ersättare till Boqvist... Ja, då kan det här bli riktigt jävla bra. Riktigt riktigt jävla bra.
Det kan till och med bli ett långt slutspel.”

Jag är inte så säkert att vi går långt även om trenden fortsätter.

-Vi har fått igång pp.
Mål i andra former är fortfarande en allt för stor bristvara anser jag. Räcker bättre självförtroende på pp-killarna för att få annan utdelning i 5mot5? Som du beskrev Emil Molin ser jag ungefär Bif förövrigt just nu. Mer puckinnehav framåt ger förhoppningsvis minde mål bakåt och pp:n.

-Vi dräller allt för mycket allt för ofta. Det blir knappast bättre i slutspel.

-Även med en ny spetsforward - hoppas men tror ej på att någon i scottdin nivå finns att tillgå - så är spetsen för begränsad. Jag tror helt enkelt inte vi har tyngden för det fysiska ”griniga” spelet eller farten/klapp-klapp-spelet för att kompensera för den bristen. Sen är vi iom det också sårbara på nyckelpositioner.

-Viktor har trampat upp på backen, helt klart, men klarar han att hålla sikten för erson/Eriksson i ett slutspel?
Sigalet är stommen på backsidan. Utan honom och skada på ytterligare en av kilas och Andersen så håller backsidan inte för slutspel. Andersen är inne i skadevolten, kilas har fjolårets efterdyningar i ryggsäcken. Utan viktor förlorar vi vår nödvändiga pp back.

-På detta, på samma sätt som spelare växlar upp i slutspel, undrar jag vilka som har ytterligare växlar för ett slutspel utifrån där de står nu? Jag tror blomman och rodhin, och kanske Danielsson och alcen.
De andra tror jag ligger mer eller mindre på högsta växeln.

Med rödin frisk (tillsammans vissa andra) och en till bra forward kan vi absolut nå målet. Men gå långt har jag väldigt svårt att tro.
Men når vi målet är jag personligen absolut mer än nöjd utifrån hur det såg ut ett tag.
Kommentera