Brynäs IF

549193 inlägg · 7744 ämnen

Inlägg #2012430

Sv: Brynäs -Växjö 2019-12-07
Jag tycker att matchen mot Rögle var en av Brynäs sämsta den här säsongen. Konstigt med tanke på att laget spelat sin bästa hockey senaste 7-8 matcherna.

Idag var Brynäs riktigt bra igen. Flera spelare gör bra saker sen november.

*Desh ser ut som den spelare vi såg under försäsongen

*Molin är sådär i 5 mot 5 men gudabenådad i power play.

*Sallinen ser ut som en andracecenter och har också sin bästa tid i Brynäs.

*Scott är riktigt jävla bra. Bättre än Plastsjös alla miljonären

*Brodecki har aldrig varit bättre

*Ingman växer och växer

*Söderström har 10 poäng på 16 matcher. Att han inte är med i JVM är ett skämt, men det ska vi skratta åt och vara glada för.

Det är några anledningar att se fram med optimism inför våren. Saker har börjat vända. Spelet ser bra ut. Det finns idéer i spelet. Power play och box play är på solklar uppgång. DET ska Sundqvist har beröm för!

Får vi tillbaka Rödin som vilat upp sig och blir bra i foten samt en ersättare till Boqvist... Ja, då kan det här bli riktigt jävla bra. Riktigt riktigt jävla bra.

Det kan till och med bli ett långt slutspel.
+23
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs -Växjö 2019-12-07
Johannes Hedberg:
Håller med dig nästintill 100% -igt om resp. spelares omdöme.

Mannberg har också lyft sig över all förväntan redan från start. Jag har dock aldrig under hans tid i Bif förstått hur han kan ha landslagsmeriter. Det gör jag ff inte.

Danielsson är där också även om han inte bär sina linor.

Sigalet. Absolut en nyckelpjäs för Bif.

Blomman och rodhin får större plats i ett slutspel.

Alcen dock. Tycker inte han är där riktigt ens med alcenmått. Beror det på lite istid under säsongen? Kan han bli retstickan vi behöver i slutspelet om han fortfarande funkar bäst i defensiven?

Men
”Får vi tillbaka Rödin som vilat upp sig och blir bra i foten samt en ersättare till Boqvist... Ja, då kan det här bli riktigt jävla bra. Riktigt riktigt jävla bra.
Det kan till och med bli ett långt slutspel.”

Jag är inte så säkert att vi går långt även om trenden fortsätter.

-Vi har fått igång pp.
Mål i andra former är fortfarande en allt för stor bristvara anser jag. Räcker bättre självförtroende på pp-killarna för att få annan utdelning i 5mot5? Som du beskrev Emil Molin ser jag ungefär Bif förövrigt just nu. Mer puckinnehav framåt ger förhoppningsvis minde mål bakåt och pp:n.

-Vi dräller allt för mycket allt för ofta. Det blir knappast bättre i slutspel.

-Även med en ny spetsforward - hoppas men tror ej på att någon i scottdin nivå finns att tillgå - så är spetsen för begränsad. Jag tror helt enkelt inte vi har tyngden för det fysiska ”griniga” spelet eller farten/klapp-klapp-spelet för att kompensera för den bristen. Sen är vi iom det också sårbara på nyckelpositioner.

-Viktor har trampat upp på backen, helt klart, men klarar han att hålla sikten för erson/Eriksson i ett slutspel?
Sigalet är stommen på backsidan. Utan honom och skada på ytterligare en av kilas och Andersen så håller backsidan inte för slutspel. Andersen är inne i skadevolten, kilas har fjolårets efterdyningar i ryggsäcken. Utan viktor förlorar vi vår nödvändiga pp back.

-På detta, på samma sätt som spelare växlar upp i slutspel, undrar jag vilka som har ytterligare växlar för ett slutspel utifrån där de står nu? Jag tror blomman och rodhin, och kanske Danielsson och alcen.
De andra tror jag ligger mer eller mindre på högsta växeln.

Med rödin frisk (tillsammans vissa andra) och en till bra forward kan vi absolut nå målet. Men gå långt har jag väldigt svårt att tro.
Men når vi målet är jag personligen absolut mer än nöjd utifrån hur det såg ut ett tag.
Kommentera

Sv: Brynäs -Växjö 2019-12-07
Johannes Hedberg: Bra sammanfattat. Intressant dehär med Söderström, han ligger alltså 2:a i ligan i points per game för juniorer, 0.60 ppg har han (räknar inte med Adam Wilsby här som bara spelat 1 match). För att sätta det lite i perspektiv har gullegrisen Broberg 0.17 ppg, Broberg har mäktat med mindre än hälften så mycket poäng som VS (VS:9p PB:4p), detta på 9 matcher fler spelade för PBs del😂. Victor har bättre ppg än både Fagemo (0.55), Höglander (0.47), Lucas Raymond (0.31), Alexander Holtz (0.38) och Jonatan Berggren (0.50); dessa spelare ska alltså vara de offensivt bärande spelarna i juniorkronorna. Hur gick tankarna hos Montén vid uttagningen av de hittills fem backarna? Vad var det han och resten av ledningen rökte egentligen?
+17
Kommentera

Sv: Brynäs -Växjö 2019-12-07
Johannes Hedberg: Bordet löstes ut för 13 780 kr. All in på nästa förstärkning! 2 välförtjänta poäng
+3
Kommentera