Brynäs IF

545613 inlägg · 7742 ämnen

Inlägg #2012440

Sv: Brynäs -Växjö 2019-12-07
Johannes Hedberg: Bra sammanfattat. Intressant dehär med Söderström, han ligger alltså 2:a i ligan i points per game för juniorer, 0.60 ppg har han (räknar inte med Adam Wilsby här som bara spelat 1 match). För att sätta det lite i perspektiv har gullegrisen Broberg 0.17 ppg, Broberg har mäktat med mindre än hälften så mycket poäng som VS (VS:9p PB:4p), detta på 9 matcher fler spelade för PBs del😂. Victor har bättre ppg än både Fagemo (0.55), Höglander (0.47), Lucas Raymond (0.31), Alexander Holtz (0.38) och Jonatan Berggren (0.50); dessa spelare ska alltså vara de offensivt bärande spelarna i juniorkronorna. Hur gick tankarna hos Montén vid uttagningen av de hittills fem backarna? Vad var det han och resten av ledningen rökte egentligen?
+17
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs -Växjö 2019-12-07
Rödin1912: Rent individuellt platsar Söderström i truppen. Tycker han är den skickligaste juniorbacken på svensk is just nu.

Tror att Montén har petat Söderström av tre orsaker.
1) Han vill ha en ganska jämn fördelning mellan offensiva och defensiva backar i truppen. Typ Ginning är en spelare som säkerligen finns där för att hitta den balansen, FK vill ha några stora defensiva pjäser i laget.
2) Hur spelarna har presterat i landslagssammanhang de senaste åren. Söderström har missat många landskamper, matcher där andra spelare förmodligen har visat framfötterna. Att de spelarna har visat att de kan spela bra mot samma motståndare som Sverige ställs mot i JVM väger förmodligen tungt i Monténs bok, kanske till och med tyngre än bra prestationer i SHL.
3) Personliga skäl som vi bara kan spekulera om, men som Abrahamsson var inne på finns nog inte kemin där mellan Montén och Söderström.

... Med allt det sagt kommer det ändå bli roligt att se Sverige i JVM, inte minst eftersom vi vet att Micke Sundlöv gillar att värva talangfulla juniorer. Finns ett antal spelare som bör vara intressanta för Brynäs inför nästa säsong.
+2
Kommentera

Sv: Brynäs -Växjö 2019-12-07
Rödin1912: jag kan lova att Sverige inte kommer att klara en semifinal plats. Alldeles för tunt lag, extra surt när inte Söderström är me
+1
Kommentera

Sv: Brynäs -Växjö 2019-12-07
Rödin1912: Han tyckte att Adam Ginning, som inte platsade i LHC’s mediokra backuppsättning, är en bättre ishockeyspelaren än Victor.
+1
Kommentera