Brynäs IF

705112 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2012479

Sv: Brynäs -Växjö 2019-12-07
Rödin1912: Rent individuellt platsar Söderström i truppen. Tycker han är den skickligaste juniorbacken på svensk is just nu.

Tror att Montén har petat Söderström av tre orsaker.
1) Han vill ha en ganska jämn fördelning mellan offensiva och defensiva backar i truppen. Typ Ginning är en spelare som säkerligen finns där för att hitta den balansen, FK vill ha några stora defensiva pjäser i laget.
2) Hur spelarna har presterat i landslagssammanhang de senaste åren. Söderström har missat många landskamper, matcher där andra spelare förmodligen har visat framfötterna. Att de spelarna har visat att de kan spela bra mot samma motståndare som Sverige ställs mot i JVM väger förmodligen tungt i Monténs bok, kanske till och med tyngre än bra prestationer i SHL.
3) Personliga skäl som vi bara kan spekulera om, men som Abrahamsson var inne på finns nog inte kemin där mellan Montén och Söderström.

... Med allt det sagt kommer det ändå bli roligt att se Sverige i JVM, inte minst eftersom vi vet att Micke Sundlöv gillar att värva talangfulla juniorer. Finns ett antal spelare som bör vara intressanta för Brynäs inför nästa säsong.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs -Växjö 2019-12-07
Peja: han borde ändå se att Söderström är en bättre offensiv back än Norlinder och Broberg.

Problemet är att Broberg har fått hypen eftersom han är Stockholmare. Han har ju inte presterat ens i närheten av vad Söderström gjort i SHL.

Och även om man nu tar ut Ginning för hans defensiva kvalitéer så måste man ju fråga sig villa dessa kvalitéer egentligen är?

Han platsar ju inte i LHC och gör inte heller någon glad i allsvenskan.

Det hela är helt enkelt inte rimligt. Men jag är mest glad att vi får behålla vår överlägset bästa offensiva back.
Kommentera