Brynäs IF

713782 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2012540

Sv: A propósito de nada
Nu när vi går in i ett uppehåll tänkte jag att det vore intressant att sammanställa lite hur poängskörden ser ut i laget. Har tagit med de 16 främsta spelarna i interna poängligan. Jag har tagit varje spelares poäng/match och multiplicerat med 52 för att lättare åskådliggöra hur bra en viss spelares poängsnitt faktiskt är.

Rödin - 37 p
Scott - 32 p
Molin - 32 p
Söderström - 31 p
Danielsson - 26 p
Sallinen - 23 p
Descheneau - 22 p
Mannberg - 19 p
Brodecki - 19 p
Norin - 15 p
Ölund - 12 p
Forslund - 10 p
Kilström - 9 p
Blomqvist - 8 p
Ingman - 8 p
Sigalet - 8 p

Besvikelser: Tror nog alla hade förväntat sig att både Rödin och Scott skulle ligga på över 40 poäng. Descheneau i alla fall över 30 poäng, men med tanke på hans formkurva är det möjligt att det till slut landar någonstans där. Ölund på bara 12 poäng är nog den största besvikelsen för mig. Hade förväntat mig betydligt mer i poängväg. Han gör ett stabilt jobb i båda ändar av rinken, men poängen vill inte trilla in. Trots hyfsade kedjekamrater och även mycket tid i PP.

Positiva överraskningar: Molin är solklar etta för mig. Riktigt jävla bra gjort av Sundlöv att han såg öppningen och tog in honom till Brynäs. Söderström hade stora förväntningar på sig, så det är väl ingen jätteknall att han levererat bra med poäng. Men ett snitt som nästan är på Gunderson-nivå är självklart värt att nämnas. Mannberg på nästan 20 pinnar hade nog ingen vågat hoppas på heller.

Övriga saker att nämna: Danielsson ligger ungefär på samma nivå som förra säsongen. Men att han är på nedförsbacke i sin karriär är det inget snack om. Riktigt tungt att behöva ha hans kontrakt en säsong till. Norin producerar bra med poäng men är för ostabil i egen zon. Tveksamt om man ska förlänga trots fin poängproduktion. Sigalet är en stabil back, men är i mitt tycke alldeles för överbetald. Med hans lön bör han vara mer produktiv. Brodecki ligger ungefär där jag förväntade mig inför säsongen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Nu är ju inte Rohdin i närheten av att vara med på din lista.

Men om jag får ta mig friheten att vara lite kritisk så är det nog faktiskt Rohdin som jag är mest besviken över.
Detta är rent prestationsmässigt, tror att han är en riktigt härlig person för övrigt.

Han kom från Karlskrona där han gjorde 2 fina säsonger i ett svagt lag, ca 25 poäng per säsong +- någon poäng.

Min förhoppning var att han skulle kunna hamna där någonstans i Brynäs poängmässigt eller rent av hamna kring 30 poäng.
2 poäng efter 24 matcher.
Andersén har gjort lika många poäng på 12 matcher.

Hoppas att Rohdin kan komma igång, vill verkligen det för hans och Brynäs del.
Men gör han inte det, så vill jag inte se en förlängning där tyvärr.
Kommentera