Brynäs IF

711086 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2014957

Sv: Djurgårdens IF - Brynäs IF 2019-12-17
Ove Myling:
”Nä, det är inte så svårt att förutse men ändå har bevisligen Dacklöv missat detta. Vad säger det om deras förmåga?” Om boqen, i argumentation med busschaffören.

Tittar vi på laget 11/12 så hade Bif en drös med spelare som idag spelar i nhl, khl och andra bra ligor. Extremt kul år.

Om vi då tittar på det antal som sedan stack till nhl året därpå, eller kunde ha hamnat där. Det kan ju hända igen om vi lyckas med vår junissatsning.
Om vi leker med att dessa spelare hade dragit i år och inte 12/13 och dess då också hade haft samma klausuler och ”prov-på-situation” som boqvist med möjlighet att komma tillbaka till Bif istället för att hamna i Ahl.
Hur hade det då teoretiskt sett ut i år då med sundlövs argumentation och agerande med boqvists vänta-eller-värva?

Han skulle alltså stå med flertalet spetsplatser tomma i laget, provisoriskt uppfyllda såklart, fram till oktober då svar kommer huruvida spelare kommer tillbaka eller inte. Och en peng som kan välkomna dessa.

Eller..

Så kan sundlöv ersätta förlorade spetsspelare, och omvänt stå med den extra kostnad som skulle kunna uppstå om dessa kommer tillbaka till Bif. De hade ju inte varit mindre en kostnad än bara den med boqvist i år.

Valet mellan dessa 2 perspektiv kan inte få bli ett problem. Då borde man ifrågasätta om vi ens ska ha junisar som kan lämna och komma tillbaka eller lämna luckor som inte kan ersättas pga död marknad.

Jag köper därför inte sundlövs agerande och argumentation. Boqvist skulle ha ersatts direkt och man skulle behövt jaga tilläggssponsorer som stod beredd att täcka upp kostnaden om boqvist kom tillbaka, om nu ekonomin satt gränser.

Ska vi ha junisar som är så pass bra att de kommer att gå till nhl i laget, helst många samtidigt, så måste de ersättas direkt med motsvarande spets samma stund som dessa dra till nhl och att man sedan arbetar med att ha kapital beredd OM de kommer tillbaka.

Vårt problem ligger på värvningsnivån, med vilka förutsättningar och kompetenser som värvar laget.

Så du har helt rätt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Djurgårdens IF - Brynäs IF 2019-12-17
Hur man kan stå bakom, ja tom stå upp för, Campese, dackell och sundlövs arbete fullt ut ena stunden, samtidigt som man kritiserar lagbygget i nästa är mig obegripligt.
Som om det ena vore skilt från det andra!
Kommentera