Brynäs IF

712872 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2015326

Sv: A propósito de nada
Många verkar underskatta Örebros ekonomiska muskler, trots att de köpte Palushaj av oss ifjol.

Spelare som Brome, Salminen, Stoa, Näkyvä, Rask, Irving, Furch, Rissanen, Boucher, Harper och Rensfeldt kostar pengar. De har köpt sig till framgång, de har inte utvecklat ett spelsystem som är överlägset andra SHL-klubbar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: ”Många verkar underskatta Örebros ekonomiska muskler”
”De har köpt sig till framgång, de har inte utvecklat ett spelsystem som är överlägset andra SHL-klubbar.”

Håller med dig om Örebro.
Och det behövs för att binda till sig den behövliga spetsen.
De lag som ligger topp 6 över tid har inte alltid de dyraste lagen, men de har den nödvändiga spetsen/erfarenheten i laget.
Det gäller att värva till sig grunden, visa potentiella nyförvärv att vi walk the talk och sedan bygga på det. Spetsen som vill vinna och vara i ett topplag blir då lite billigare och lättare att rekrytera och behålla, varför topp-lagen inte har löne-budgetar som sticker ut enormt mot andra lag. Framgång föder framgång.

Tittar vi så har vi spets i rödin och scott för ett topp lag.
Jeadon, sallinen, nicky, brodecki, Molin och Ölund är spelare som max skulle ligga mellan 2-3 linan i topp lag i shl. Dvs de är inte utpräglade topp 6 spelare utan att lyftas av kedjekamrater i ett topp lag. Det är problemet med svängande resultat tillsammans med en slarvande backsida. Håller dessa sin högsta nivå tillsammans med en intakt frisk backuppsättning kan vi nÅ målet. Jag tror det är lite i detta varför värvning av boqvist’s ersättare inte gjordes direkt heller. För i det ligger framtidsplanen som hindrar.

Hur ser det ut nästa säsong?
Rödin och scott är kvar.
Nicky, sallinen, jeadon är kvar.
Brodecki ölund och Molin? Tja skulle tro de BLIR kvar. Men nöjer de sig med kamp om 3linje platser? Nä det tror inte jag! Alltså kommer vi inte att ha den 2dra lina vi behöver. Och därför värvas ingen som inte måste kickas efter säsongen. Boqvist hade löst sig själv, om inte i år så nästa.

Framöver då
På det ovan nämnda ”spetsstommen” är alcen, asklöv, Westlund Zetterberg (inte huges back utan den riktige forwarden) solem de som är kvar. Inte där lagbygget ligger framåt enligt mig,

Ut blomman forslund mannberg rodhin - vilka av dessa släpper dackell och sundlöv för spetsen vi behöver? Hoppas dessa spelare själva hittar en lösning först så AD&MS slipper problemet med att ta egna obehagliga beslut.

Ska vi gå från ett 10-8 plats lag till ett 6-4 topp lag behövs det hända något med laget.
Och tittar man på att ta hem spelare som Emil Larsson så blir det åter en till i det breda 2-3spelarnivåns skiktet.

Jag anser inte att vi, ens med pengar, kommer att kunna värva vad vi behöver för att nå nästa mål för 20/21. För jag tror att Molin, brodecki, jeadon, sallinen, Danielsson, ölund, tillsammans med rödin och scott + en extra ny spetsspelare kommer att bli nästa års antagna semifinalstomme.
AD&MS kommer att släppa Lundgren, ersson, Norin och förlora Viktor, sedan komplettera sigalet, Andersen, kilas (förlängs) och ingmann lindelöf med två spetsbackar + 1 HA-back/junis och säga att det var backsidan som identifierades som svag i år och skall höjas inför nästa.
Sedan tuggar vi på i samma bana.
Även om Campese och Dacke säger att man kontinuerligt tittar på nästa säsongers värvningar så ser jag för mycket värvningar som har större förväntan på sig än vad de troligen kan leverera som tar upp plats, och troligen fördyra för att planeras för 3linan till förmån för andralinan. Därför kommer inte laget att lyftas spec. mycket. Och kappvändarna kommer även säsongen 20/21 att sitta och pipa och gnälla på dem som tycker de ser den stora anledningen till att laget inte ligger riktigt enligt förväntan med ett fungerande spel.
Det är vad jag tror.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Men om vi inte har råd att köpa spelare som kan utgöra ett spelförande lag och dessutom anställer en coach som aldrig har spelat ett sådant spel så undrar man lite hur man kommit fram till att vi i år ska vara spelförande...?? Mycket märkligt.
Kommentera