Brynäs IF

705156 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2018360

Sv: Leksands IF - Brynäs IF 2019-12-28
mattias - 74: Och MIN poäng är inte att försöka håna eller ringakta alla som åker långt och lägger ner pengar på sitt lag, om du nu tror det.
Det jag vänder mig emot är när en supporter som den här pappan hotar med att sluta stötta sitt lag bara för att det går dåligt.
I min bok är det att vara en medgångare.
En riktig supporter stöttar sitt lag uteslutande därför att det är laget i dennes hjärta, oavsett hur det ser ut på isen.
En medgångares viktigaste anledning till att stötta verkar vara att laget måste vinna och spela bra, gör man inte det så är laget tydligen inte värt att stötta.
Därför försvarar jag också alltid laget och de som jobbar kring laget, i vetskap om att dom alltid gör sitt yttersta för att allt ska bli så bra som möjligt.
Ska man sen som soffcoach kritisera konkreta saker på och utanför isen så anser jag att man först måste ta reda på vilka förutsättningar som finns när ex ett beslut tas om att värva spelare. Du kan ju inte som oinsatt soffcoach sitta och gnälla över att Sundlöv inte agerar, när du inte vet vad han har att jobba med.
Bara för att ta ett konkret exempel på vad jag menar.
Sen blir ditt över att bli kallad för soffcoach riktigt rörande, eftersom alla härinne såvitt jag vet är soffcoacher.
För att inte tala om det tragikomiska i att sitta med offerkoftan på och snyfta över att bli kallad "soffcoach" eller "medgångare", samtidigt som man själv sitter och hånar, raljerar och idiotförklarar yrkesmänniskor som jobbar hårt för för föreningen.

"Man behöver inte vara raketforskare för att se att både Leksand och Brynäs har enorma problem denna säsongen."

Kanske lite överdrivet men problem har båda lagen, det ser väl alla.
Brynäs förväntades gå klart bättre på förhand, sen kan man alltid fråga sig hur pass realistiska dessa förväntningar har varit. Är rätt säker på att de realistiska förväntningar inom laget är betydligt lägre än vad dom är hos engagerade fans som har en sämre bild av verkligheten än vad spelare och ledare har.
Och här kommer ditt eget lag in i bilden. Eftersom Leksand förväntades gå sämre än ex Brynäs och därmed få problem redan från start så borde du kanske inte vara så förvånad och bekymrad över att det sen har visat sig stämma.

I övrigt önskar jag dig och Leksand lycka till framöver.
Trots att jag minns och har varit med om dusterna och rivaliteten mellan lagen när det begav sig på 60- och 70-talet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Leksands IF - Brynäs IF 2019-12-28
Huge: "är rätt säker på att de realistiska förväntningarna inom laget är betydligt lägre än vad dom är hos engagerade fans som har en sämre bild av verkligheten än vad spelare och ledare har" dina ord Huge!
Så här sa Ms

Brynäs officiella målsättning säsongen 2019/20 är att ta sig till slutspel. Huvudtränaren Magnus Sundquist sätter dock upp högre mål och tippat sitt lag som svenska mästare.

Det är klart att vi inte ska så höga förväntningar på laget då tycker vi oinsatta soffcoacher
Herregud du är så ute och cyklar hela tiden..ta reda på fakta först innan du svammlar ....
Kommentera

Sv: Leksands IF - Brynäs IF 2019-12-28
Huge: Vi fortsätter på spåret med Wikipedia, angående krav på att sparka spelare och ledare samt från vissa användares önskan om att dessa personer går ett hemskt öde till mötes.

"Häxprocess, häxeriprocess, trolldomsprocess eller häxjakt, kallas de händelser, framför allt under 1400- till och med 1600-talet, runt om i den kristna världen, där människor, i de flesta områden i huvudsak kvinnor anklagades för att vara häxor och för samröre med Satan. Minst 30 000 personer avrättades. Betydligt högre siffror än så har nämnts, men dessa påståenden saknar historisk dokumentation.

I överförd betydelse används båda termerna om tillstånd av upphetsning i samhället, en organisation eller ett samfund, då en energisk aktivitet utbryter för att utrota eller oskadliggöra motståndare av någon typ. Orden används ofta med negativ laddning för att påskina att jakten på något sätt saknar relevans eller legitimitet."
Kommentera