Brynäs IF

712742 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2020659

Sv: A propósito de nada
Auchinleck: ojojoj vad Sanny och madhawk sågar Brynäs i sin senaste podd. Den borde alla strutsar lyssna på så kanske dom vaknar till, eller det gör dom nog inte - går inte att höra heller med huvudet i sanden.

En sak dom trycker på är att Brynäs har ett väldigt ålderstiget lag och att man måste se över detta oxå. Intressant, detta bidrar såklart till högre löner när breddspelarna är äldre än andra lags diton.

Tror inte ett ögonblick på att Brynäs kan bli ett ”spelförande lag som bjuder på det lilla extra” med nuvarande spelarbudget.

Brynäs måste höja spelarbudgeten och värva bättre spelare om det ska funka.

Med nuvarande spelarbudget så får man ordna fram en tränare som kan sätta ett bra defensivt spelsystem och ta sina poäng på det sättet, ala cz.
Inte så kul, men det kan inte bli sämre.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Ove Myling:
Av deras kommentarer skulle man kunna tro att Brynäs ligger i kön. Nänä.

Kapacitetsmässigt har laget möjlighet att hamna på plac 6-7, men inte när man lämnar handicap till konkurrentern om top 6.

Kortsiktigt:
Ove-Honken-Rödin behöver fungera som Rönnberg-Lundqvist. Annars byt. Som du säger, spela tight och enkelt (likt Rögle) i egen zon för att inte bli fast i egen zon.
Sen handlar det uteslutande om lösa ångestknutarna i truppen.

Långsiktigt:
Sätt spelidén och rekrytera tränare och spelare efter det. Karaktär är nyckelfaktor i rekryteringsprofilen. Spelare som blir bättre i motvind.

Det där kommer vi en bra bit på.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Vi borde ligga högre sett till den spelarbudget vi har (har inga siffror, men vad jag hört ligger vi inte så lågt).

Problemet är att vi har många överbetalda som inte levererar. Brynäs har haft för vana att skriva nya långa kontrakt när spelare peakar , dvs onödigt dyrt. Bekvämt för spelarna att spela av tiden.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Brynäs kan få ett betydligt bättre lag nästa säsong. Titta vad spelare som Blomqvist, Rohdin, Kilström, Lundgren, Jocke E tjänar. Dessa spelare levererar klasser sämre än vad dom är invärvade för och vad dom tjänar. Klart som tusan att vi kan få in betydligt bättre spelare för dessa pengar. Sundlöv är knappast seriens skickligaste sportchef, men han besitter trots allt en hygglig kompetens. Inte minst är han en enorm uppgradering mot Dackell. Gör Sundlöv ett godkänt jobb denna silly så har vi alla förutsättningar för att få ett bättre lag nästa säsong.
Kommentera