Brynäs IF

715300 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2020664

Sv: A propósito de nada
Så Sanny Lindström. (ofta hyfsad skribent) Sa häromdan med negativ ton: Ser jag som Sundqvisthockey. Idag säger han: Lätt att utse en syndabock. ??
Under en period när Brynäs gick bättre efter att ha ändrat sitt alltför naiva spel sa han att det var bra och behövdes. Nu säger han att Brynäs saknar en spelkontinuitet. en spelkontinuitet. Han tyckte ju det var rätt att ändra spelsätt.
Så här. Sundqvist fick en order om hur man skulle spela. Man lyder sina chefer. När det sprack måste man ändra. Inte är det nåt fel på Sundqvist för det.
Tycker att Brynäs ambition att spela den hockey som beslutades var bra. Det är ju liksom Brynäs signum. Och publiken över hela Sverige gillar det. Men kanske är tiden förbi när sån hockey inte går. Inte lätt att hålla pucken och spela snyggt när det kommer ett par välbetalda 100 kilosbjässar och vräker sig över en och hugger med armar och klubba. Nya tider och bara att anpassa sig. Tyvärr. För publiken.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Avsluta högt: Bra inlägg, lite samma som jag själv spekulerat i.
MS fick en förfrågan om att bli HC i ett läge där han säkerligen inte ansåg sig kunna säga nej, utan att sätta laget och föreningen i en dålig sits genom att tvinga dom att panikleta efter nån annan tränaren, nån som i det läget förmodligen och heller inte fanns på marknaden.
Klart att MS redan från start hade kunnat tacka nej till HC_jobbet om han nu ansåg att materialet och spelsättet inte skulle räcka till för att spela den hockey man gemensamt kommit överens om att försöka spela. Kan tänka mig att MS istället såg en möjlighet att utveckla sig själv som tränare, genom att utmana sig själv sas och försöka införa en mer offensiv hockey än vad han själv aldrig har försökt sig på i nåt annat lag.
Huvudproblemet som jag ser det är att vi helt enkelt inte har tillräckligt bra material, man har varit lite för optimistiska när det gäller förmågan och utvecklingen hos spelare som Zetterberg, Lindelöf och inte minst Desch.
Och vad fan kan man annars göra i det här läget, om man nu inte velat låta MS fortsätta som HC? Sparka spelare?
Känns iaf som att ansvariga förutom spelarna själva har satt MS i en omöjlig sits genom det du så riktigt pekar på.
Kommentera